tracer57 29.01.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Załozyłem nowy temat dla grup Powiatu Warszawskiego Zach. Witam wszystkich budujących z Powiatu Warszawsko Zachodniego. Jestem nowym na forum bo własnie rozpocząłem budowę i szukałem informacji odnośnie cen materiałow budowlanych, polecanych hurtowni, polecanych wykonawców, cen usług i niestety nie jest łatwo te wiadomości pozyskać z forum, oczywiście one gdzieś tam są ale wiele z nich jest przestarzałych. CZYLI JESZCZE RAZ- POLECANE USŁUGI, WYKONAWCY, HURTOWNIE oraz których nie polecamy. Bardzo proszę zajrzyjcie tam i piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pyrekcb 15.02.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 I trzeba brać się za budowę - gdzie kupie w okolicy tanio gazobeton? Ew. może opłaca się ściągnąć "z Polski"...? Macie jakieś doświadzenia w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maql 20.02.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Załozyłem nowy temat dla grup Powiatu Warszawskiego Zach. CZYLI JESZCZE RAZ- POLECANE USŁUGI, WYKONAWCY, HURTOWNIE oraz których nie polecamy. Bardzo proszę zajrzyjcie tam i piszcie. hejka, ja jestem po stanie surowym. Materiały bralem róznie, często z daleka W Ożarowie moge ze swojego doświadczenia polecić: Domix przy Poznańskiej - idzie się dogadać i ponegocjować, ale tylko z włascicielem, pracownicy są "słabi" ))) Instalbud (na przeciwko basenu) - najdrożsi! aż dziw bierze, że wystawiają jeszcze takie ceny na allegro. Tombudeex (na trasie Leszno - Górczewska) - można się dogadać z szefem, miła obsługa, rozsądne ceny (nie wszystkie). wełnę brałem z neta, cały transport (i tak nie straczyło), cegły Porotherm 11,50 na osłonowke - częściowo z Pruszkowa przez Allegro - byly tańsze, bo z fabryki w Czechach. Poki co, nie ma oznak że gorsze Beton - MD Beton, ale nie są najtańsi. Eleatyczni co do terminów Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pyrekcb 19.04.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Żwir/piasek - gdzie w okolicy zamówić? Ile się czeka od telefonu do przywiezienia? Druga sprawa - stal. Ponoć gdzies przy górze śmieciowej jest niedrogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 20.04.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Żwir/piasek - gdzie w okolicy zamówić? Ile się czeka od telefonu do przywiezienia? Ja na całą budowę brałem od człowieka - Pytlakowski 602724896. Zwykle przywoził na drugi dzień 7-8 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 23.04.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Pilnie szukam rzeczoznawcy do operatu (działka + przyszły dom). Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOM_SZCZESLIWY 04.05.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 CZESC, Gdzie kupowaliscie piach do zasypania fundamentów? czy 400 pln za 10m3 to dobra cena? czy zasypując fundamenty była potrzebna koparka? dzieki MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asnopki 06.05.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witam, dopiero będziemy budować jesteśmy dopiero na etapie zakupu działki we wsi Wolskie, optymistycznie budowa ma ruszyć w sierpniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radkoz 07.05.2009 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 CZESC, Gdzie kupowaliscie piach do zasypania fundamentów? czy 400 pln za 10m3 to dobra cena? czy zasypując fundamenty była potrzebna koparka? dzieki MM Ja brałem po sąsiedzku od p. Roberta piach i koparka tel 602261136 , aktualnych cen nie znam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOM_SZCZESLIWY 09.05.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 cześć, skąd braliście więźbę dachową. kogo możecie polecić? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pyrekcb 12.05.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 cześć, skąd braliście więźbę dachową. kogo możecie polecić? dzięki Polecić (jeszcze) nie mogę, ale wydzwoniłem "POLO" z Warszawskiej w Babicach - kantówka 700 zł, deski calówki - 470 zł. Transport free. Jak na razie w moich poszukiwaniach - najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOM_SZCZESLIWY 17.05.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 CZESC, gdzie kupywaliście wkłady do kominów? Jakie macie rozwiązania kominowe u siebie. My chcemy zrobić jeden komin spalinowy, jeden kwasowy (gaz) i 3 wentylacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOM_SZCZESLIWY 27.05.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Witam mam pytanie, planujemy murować kominy z cegły pełnej, czy PRZESTRZEŃ między kominem a wkładem ceramicznym (jak również kwasówką) wypełniać wełną na całej powierzchni przestrzeni czy np. mozna wełną dawać co kilka cm????????? jaką wełną stosowaliście u siebie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pyrekcb 24.08.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Pozostaje mieć nadzieję, że to jeszcze potrwa.... No i mi na szczęście zostaje jeszcze ukochane PKP Nie no - nie przesadzajmy.... Już bardziej bym liczył na linię busikową - trwają rozmowy między ZTM a gminą Ożarów. Na Jelonki (ew. P&D) by dojeżdżały, a dalej, to już tramwaj można złapac. No i się nie dogadali z ZTM-em - jeździ inny przewoźnik. http://www.infobus.pl/text.php?id=24287&from=main Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuczek0821 27.08.2009 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 CZESC, gdzie kupywaliście wkłady do kominów? Jakie macie rozwiązania kominowe u siebie. My chcemy zrobić jeden komin spalinowy, jeden kwasowy (gaz) i 3 wentylacyjne. Witam, Jestem nowy na tym forum, ale mogę polecić skład PSB przy Warszawskiej - jestem zadowolony z cen jakie dostałem na materiały. Tylko proszę pamiętać oni dają dobre ceny na materiał zamawiany na całą budowę. Niestety nie mogę polecić firmy DOMIX, którą ktoś powyżej chwalił. Olewająco podeszli do tematu cen. Byłbym wdzięczny za podanie namiarów na sprawdzoną ekipę do tynków wewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 01.09.2009 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam.Mam pytanie z innej beczki... Jaka jest najbardziej poczytna gazeta lokalna w okolicach Ożarówa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 03.09.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Poczytalna ? Może raczej poczytna. Bo o poczytalną będzie trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ożarowiak2007 10.09.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 temat drog i oswietlenia na osiedlu zwanym kukurydza. co jakis czas bede pilotowal forum, szukajac jeszcze innych zainteresowanych jakos wplywem na gmine, aby cos sie zaczelo dziac. piszcie. o tyle dobrze, ze pokaze to ilu nas jest tym zainteresowanych. sam zamierzam wysmarowac jakies pismo i zorganizowac podpisy, przed grudniowymi propozycjami do budzetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 10.09.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 temat drog i oswietlenia na osiedlu zwanym kukurydza. Bardziej bym się martwił o wodociąg i kanalizację. Z tego co widziałem to wypadło to z budżetu na najbliższe 3 lata. A rok temu było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 11.09.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 temat drog i oswietlenia na osiedlu zwanym kukurydza. Jasne jest, że żadna droga wewnętrzna nie powstanie przed planowanymi wykopami pod wodociągi i kanalizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts