mati68 01.09.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Witam Jestem laikiem, który chce ułożyć płytki na tarasie. Mam dwa pytania. 1. Przy drzwiach jest próg styropianowy. Rozumiem, że płytek na nim nie położę. Co mam w takim razie z nim zrobić? http://www.fotosik.pl/zdjecie/6d9bf0916e271aef 2. Trochę głupie pytanie. Na tarasie stoją dwa słupki klinkierowe. Jak mam na ich styku zrobić hydroizolacje żeby nie było przecieku. No bo taśma uszczelniająca raczej odpada. http://www.fotosik.pl/zdjecie/233c240283aba385 Bardzo dziękuję za ewentualne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati68 01.09.2015 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Nie, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati68 02.09.2015 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Czy mogę na ten styropianowy próg dać płytę osb i na to płytki? Czy może wystarczy to wzmocnić siatką i klejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gendar 05.09.2015 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Witam, możesz dać to na swoje płytki. Jednak moje pytanie do Ciebie będzie inne - czy w przypadku twoich płytek miałeś problem kiedy padał deszcz, że one Ci ciekły ? Ja parę lat temu miałem okropny problem iż u mnie przeciekały. 2 razy wołałem fachowca i chciałem coś z tym zrobić ale to jednak to nic nie dało - bo dalej po deszczu wszystko się zalewało. Po kilku latach się w końcu z żoną zdecydowaliśmy pozbyć naszego problemu i w ostateczności zrobiliśmy sobie zadaszenie do tarasu. Problem z cieknięciem dawno już zażegnaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 06.09.2015 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Pytanie pierwsze - czy masz zadaszony taras - jeśli tak, to płytki jeszcze mogą być. Jeśli nie - poszukaj fajniejszego rozwiązania. Ja wydałam majątek na płytki na tarasie i za parę lat wszystko będzie do skucia... Na stopniach przy ziemi wszystko odłazi. Nie pomogła żadna dobra hydroizolacja niestety ale mądry Polak po szkodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts