Wodi 18.12.2015 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 U nas cały czas na plusie, więc pewnie jeszcze bym wylewki zdążył, ale z tym się trochę obawiam. Za to biorę się za ocieplenie poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 18.12.2015 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 U nas cały czas na plusie, więc pewnie jeszcze bym wylewki zdążył, ale z tym się trochę obawiam. Za to biorę się za ocieplenie poddasza. U mnie po tynkach minął miesiąc a wilgotność nadal na poziomie 80, 90 procent więc ocieplenie nie wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 05.01.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Szanowni Państwo,obecna pogoda sprzyja prowadzeniu prac tynkarskich. Przy nakładaniu tynków trzeba pamiętać o zapewnieniu odpowiedniej temperatury nie tylko podczas ich aplikacji, lecz również sezonowania. Gdy temperatura spadnie poniżej +5°C należy zadbać o ogrzewanie pomieszczenia. Najlepiej każdorazowo stosować się tu do zaleceń producenta danego wyrobu.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 19.01.2016 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 WitamMożecie powiedzieć ile płacicie za tynki cementowo-wapienne?-tylko powiedzcie czy cena z materiałem czy bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 19.01.2016 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Ja płaciłem 26,50 z materiałem i ręcznie zacieraną gładzią wapienną, ale na cenę składa się wiele czynników, region polski jaki ma być użyty materiał sposób negocjacji;) Pamiętaj że nie zawsze niska cena idzie w parze z dobrą jakością, ja wolałem dołożyć kilka złoty do metra za bardzo dobrą jakość, (ekipa sprawdzona i polecana nawet tu na FM) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 21.01.2016 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 My do jutra chcemy odpowiedzieć 2 wybranym ekipą jaka decyzja. Jedna z Sochaczewa polecana na tu na forum tynki cementowo-wapienne zapewnienia, że pod malowanie. Oglądaliśmy wyglada ładnie nie miałem się do czego przyczepić. Druga spod Płocka, również oglądaliśmy, tu robili i pokazali na Dolinie Nidy, też elegancko, jedynie była w paru miejscach potrzeba w rogach lekkie przetarcie aby okrychy zebrać i na pow. w jednym miejscu również byłaby potrzeba przetarcia lekko papierem bo jakaś smuga została. I teraz nie wiemy co wybrać. Różnica na m2- 2zł brutto na korzyść gipsu. Byliśmy zdecydowani na gips. Ale po obejżeniu dokładności cem-wap mamy dylemat. Problem, że nie mam jak zobaczyć takiego tynku po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 21.01.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Nie możesz spytać gdzie w okolicy robili jakiś czas temu?Pewnie już jest pomalowane..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 22.01.2016 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 cob-ra ile cenią z a m2 tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 22.01.2016 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Dziś wieczorem jadę zobaczyć pomalowaną ścianę po tynku ręcznie zacieranym pod farbę. Tynk gipsowy 28 brutto/m2 na gotowo, cementowo-wapienny pod malowanie 30zł/m2. W pierwszym przypadku ostateczna cena wydzie ok 26zł jeśli będą robić wylewki. Więc przy ok 450-500m2 więc różnica między jednymi a drugimi to ok 2k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 24.01.2016 01:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 witam mam pytanie liczylem roznice ile kosztuje sam material za m2 tynku gotowego z worka (na przyklad baumit 12zl worek czyli 2m2 tynku 1cmgrubosci)a ile robionego na budowiei wyszlo mi ze gotowy tynk z worka to 6 zl/m2a robiony na budowie to 3 zl/m2 czy ktos z was to liczyl ?baumit z worka wazy 14kg/1cmile wazy 1m2/1cm grubosci tynku robionego na budowie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 25.01.2016 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja płaciłem 19 zł z materiałem. Dzwoniłem po różnych firmach i ceny wahały się od 19 po 23. Dodam, że to Podkarpacie, a ceny różnie rozkładają się na terenie Polski. Z efektu jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 27.01.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 ja dziś rozmaiałem z jednym z wykonawców i za tynk c-w 20zł/sama robota, do tego materiał około 13zł/m2 razem 33zł/m2 i zapewniają że tylko do malowania, oglądałem kiedyś robote po nich przed malowaniem to faktycznie ale cena kosmiczna z materiałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 27.01.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 ciekawe dlaczego taki material drogi 13zl/m2 mieszane na budowie wychodzi okolo 3-4 zl/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 27.01.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Ponieważ jest z worka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 27.01.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 tak z worka i dlatego taka cena, koleś ma taki agregat i w nim nie można sypać piachu, wapna i tam się to miesza...kupuje zaprawę i jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 27.01.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 no, ale są też dobre strony tynków z worka - min. nie ma takiego syfu na działce w trakcie i po tynkowaniu.Ja min. z tego powodu zrezygnowałem z zakupu agregatu na piach +cement. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 27.01.2016 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 no tak ale chyba z worka sie robi 2 m2 tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek1982 21.03.2016 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Witam,można kontakt do tej ekipy z Sochaczewa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 22.03.2016 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Na PW namiary wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turczynow 23.03.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 (edytowane) Ja poszedłem w gips. Gdzie się dało, to zwyczajna warstwa gipsu. Gdzie trzeba było wykonać jakieś docieplenie, wówczas korzystałem z gotowych bloczków lub ścianek gipsowych. http://dudagips.com.pl/scianki-dzialowe/sciany-gipsowe/ Bardzo fajna sprawa, tym bardziej, że owe bloczki można fajnie modelować. Jeśli ktoś potrzebuje całych elementów gipsowych, to polecam ścianki gipsowe. Takie mam w swoim garażu. Bardzo fajnie się sprawdzają, przede wszystkim jako element docieplający. Edytowane 20 Maja 2016 przez Turczynow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts