pakaj2d2 02.09.2015 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Witam Zwracam się do was z pytaniem odnośnie wykonania podłóg w nowo budowanym domu jednorodzinnym. Opisze sytuację jaką obecnie mam. Jestem na etapie wykończeniowym. Ogrzewanie oraz posadzka betonowa została wylana równo 3 miesiące temu, z tym że obecnie nie mam możliwości wygrzania posadzki (przed ułożeniem paneli i płytek) ponieważ jeszcze czekam na wykonanie przyłącza gazowe. Moje pytanie brzmi czy mogę już kłaść panele i płytki na podłogi gdzie jest ogrzewanie podłogowe. Czy coś się może stać ??? Czy lepiej poczekać i wygrzać posadzkę ??? Dodam jeszcze że dom jest ocieplony, tynki wewnętrzne położone, okna zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 02.09.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Wygrzać posadzkę. Niektóre firmy wymagają wręcz protokołu z wygrzewania posadzki w celu dania gwarancji na montaż swoich desek. Podczas wygrzewania posadzka może popękąć, utworzą się naturalne dylatacje. Jeżeli pęknie pod płytką, to pęknie wraz z nią płytka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 24.09.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Witam, elementem kluczowym, jest tu wilgotność podkładu. Każda okładzina ma swoje wytyczne w tym zakresie. Specjalista, który będzie układał ponele czy płytki powinien ten parametr sprawdzić przed rozpoczęciem prac. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 24.09.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Witam, elementem kluczowym, jest tu wilgotność podkładu. Każda okładzina ma swoje wytyczne w tym zakresie. Specjalista, który będzie układał ponele czy płytki powinien ten parametr sprawdzić przed rozpoczęciem prac. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. a jaki to jest parametr dla drewna na podkładzie podłogowym cementowym, betonowym i anhydrytowym, oraz dla cementowego i anhydrytowego przy ogrzewaniu podłogowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 02.12.2015 02:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Witam, Jak już wspomniałem ten parametr może się różnić w zależności od rodzaju paneli lub parkietu. Ostateczną decyzję powinien podjąć parkieciarz. Serdecznie pozdrawiamMarek TucholskiOnline Ekspert marki Lafarge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts