seledynka 03.09.2015 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Witam mam dylemat z kolorem komina i moze ktoś by doradził. Sprawa dotyczy altany. Sam dach jest w kolorze czerwonym dodatki typu rynny w kolorze grafitowym. Teraz rozwinał się temat jaki komin wykonać itd. Mi przypadła tylko decyzja odnośnie koloru. Fachowcy doradzają obicie komina blachą grafitową a ja caly czas miałam w głowie czerwoną ,więc wprowadzili w moim myśleniu lekki zamęt. Im na ręke bo grafitowa blacha będzie dostepna od ręki a czerwona dopasowana do dachu która jest już użyta miejscami na altanie dojechalaby dopiero za 2 tygodnie. Prosze czy możecie doradzić co będzie bardziej pasowało? Nie chce robić tak że będzie szybciej,chce zrobić tak by było ladnie i pasowało . Zależy mi na dopasowaniu wedle sztuki i przyjętych norm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 03.09.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Witam mam dylemat z kolorem komina i moze ktoś by doradził. Sprawa dotyczy altany. Sam dach jest w kolorze czerwonym dodatki typu rynny w kolorze grafitowym. Teraz rozwinał się temat jaki komin wykonać itd. Mi przypadła tylko decyzja odnośnie koloru. Fachowcy doradzają obicie komina blachą grafitową a ja caly czas miałam w głowie czerwoną ,więc wprowadzili w moim myśleniu lekki zamęt. Im na ręke bo grafitowa blacha będzie dostepna od ręki a czerwona dopasowana do dachu która jest już użyta miejscami na altanie dojechalaby dopiero za 2 tygodnie. Prosze czy możecie doradzić co będzie bardziej pasowało? Nie chce robić tak że będzie szybciej,chce zrobić tak by było ladnie i pasowało . Zależy mi na dopasowaniu wedle sztuki i przyjętych norm grafitowe rynny do cerwonego dachu pasuja jak swini siodło. jak dla mnie do czerwonego dachu rynny brazowe albo czerwone, a komin czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 03.09.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Komin nie musi być w kolorze dachu ! Dobrze wygląda jak jest w kolorze elewacji i jej elementów tak jak podbitka w kolorze okien dobrze się zgrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 03.09.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Jeśli rynny grafit to komin lepiej grafit . Dobrze jak komin nieco różni się od dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 04.09.2015 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Ładnie dla oka jak komin jest w kolorze elewacji, a obróbki komina w kolorze rynien i obróbek blacharskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seledynka 04.09.2015 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Dzięki Wam bardzo przemyślałam i faktycznie w kolorze elewacji wyglądałoby najciekawiej,odpadłby dylemat grafit czy czerwony jutro będzie rozmowa zobaczymy co z tego wyjdzie ale przyznam ,że nastawiłam się bardzo na opcje elewacyjną oby tylko fachowcy nie kręcili nosem, bo najchętniej obiliby grafitową blachą i temat z głowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 04.09.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Jeśli się zdecydowałaś i komin będzie w kolorze elewacji to niech zrobią opierzenie w kolorze dachówki do wydry. Dopiero teraz widzę zdjęcia z pierwszego postu. Daj dokładniejsze zdjęcia jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 04.09.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Witam mam dylemat z kolorem komina i moze ktoś by doradził. Sprawa dotyczy altany. Sam dach jest w kolorze czerwonym dodatki typu rynny w kolorze grafitowym. Teraz rozwinał się temat jaki komin wykonać itd. Mi przypadła tylko decyzja odnośnie koloru. Fachowcy doradzają obicie komina blachą grafitową a ja caly czas miałam w głowie czerwoną ,więc wprowadzili w moim myśleniu lekki zamęt. Im na ręke bo grafitowa blacha będzie dostepna od ręki a czerwona dopasowana do dachu która jest już użyta miejscami na altanie dojechalaby dopiero za 2 tygodnie. Prosze czy możecie doradzić co będzie bardziej pasowało? Nie chce robić tak że będzie szybciej,chce zrobić tak by było ladnie i pasowało . Zależy mi na dopasowaniu wedle sztuki i przyjętych norm Popieram. Kto do czerwonego dachu zakłada grafitowe rynny. Jezeli juz popelniles blad i zalozyles grafitowe rynny to komin tylko w kolorze elewacji. Co prawda i tak wyglada to smiesznie, to komin to troche zlagodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 04.09.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 Czarne i ciemny brąz zakładałem wielokrotnie do czerwonego i ceglastego dachu i pasowały ale wszystkie opierzenia na dachu i okapowa blacha w kolorze dachówki. Grafitowe, nie pamiętam ale chyba też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seledynka 05.09.2015 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Sytuacja wyglądala tak z altaną ,że remont miał być za rok. Okazało się że przecieki są tak duże ,że nie było na co czekać i na szybkiego wyszedł wybór ekipy i dachu by jak najszybciej zabezpieczyć przed dalszym zalewaniem. Spontaniczna wizyta w sklepie,wybór dachu. Sprzedawca doradził czarne rynny itd a przyjechały patrząc pod słońce bardziej grafitowe,zależnie od światła raz są czarne raz granit. Z uwagi na to że to altana działkowa a nie dom rodzinny postanowiłam tak zostawić i nie czekać na wymiane. Gdyby to był dom do mieszkania na pewno wybór dachu i dodatków nie byłby tak spontaniczny a tutaj jakoś to przeżyje tymbardziej że dodatki nie są siwe czy szare tylko bardzo wpadające w czerń. Zwracając uwage jak ta altana wyglądała wcześniej to naprawde teraz efekt mimo grafitu jest bardzo zadawalający. Komin zdecydowanie w kolorze elewacji i za tą porade bardzo dziękuje uwaga odnośnie opierzenia również wzięta pod uwage. Wkleje link do większych zdjęć może się uda bo nie bardzo umiem to zrobić. http://images66.fotosik.pl/1155/198eca2279ed3534.png http://images67.fotosik.pl/1156/29e85e37aa7425d0.png Tu chyba najlepiej widać kolor rynny ,choć to tylko zdjęcie http://images68.fotosik.pl/1155/a647678caaeb08f1.png Edytowane 5 Września 2015 przez seledynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 06.09.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Zdjęcia są na tyle dokładne,że widać kilka błędów wykonawczych. Na lepszych zdjęciach pewnie by się rozjaśniło kilka detali. Nie ważne czy to chlew,altana,czy pałac Rockefellera. Robota ma być wykonana poprawnie,zgodnie ze sztuką budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts