Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prosze szybciutko o pomoc w dobraniu komina

seledynka

Recommended Posts

Witam mam dylemat z kolorem komina i moze ktoś by doradził. Sprawa dotyczy altany. Sam dach jest w kolorze czerwonym dodatki typu rynny w kolorze grafitowym. Teraz rozwinał się temat jaki komin wykonać itd. Mi przypadła tylko decyzja odnośnie koloru. Fachowcy doradzają obicie komina blachą grafitową a ja caly czas miałam w głowie czerwoną ,więc wprowadzili w moim myśleniu lekki zamęt. Im na ręke bo grafitowa blacha będzie dostepna od ręki a czerwona dopasowana do dachu która jest już użyta miejscami na altanie dojechalaby dopiero za 2 tygodnie. Prosze czy możecie doradzić co będzie bardziej pasowało? Nie chce robić tak że będzie szybciej,chce zrobić tak by było ladnie i pasowało . Zależy mi na dopasowaniu wedle sztuki i przyjętych norm ;)

image.jpg

image.jpg

Witam mam dylemat z kolorem komina i moze ktoś by doradził. Sprawa dotyczy altany. Sam dach jest w kolorze czerwonym dodatki typu rynny w kolorze grafitowym. Teraz rozwinał się temat jaki komin wykonać itd. Mi przypadła tylko decyzja odnośnie koloru. Fachowcy doradzają obicie komina blachą grafitową a ja caly czas miałam w głowie czerwoną ,więc wprowadzili w moim myśleniu lekki zamęt. Im na ręke bo grafitowa blacha będzie dostepna od ręki a czerwona dopasowana do dachu która jest już użyta miejscami na altanie dojechalaby dopiero za 2 tygodnie. Prosze czy możecie doradzić co będzie bardziej pasowało? Nie chce robić tak że będzie szybciej,chce zrobić tak by było ladnie i pasowało . Zależy mi na dopasowaniu wedle sztuki i przyjętych norm ;)

grafitowe rynny do cerwonego dachu pasuja jak swini siodło. jak dla mnie do czerwonego dachu rynny brazowe albo czerwone, a komin czerwony

Dzięki Wam bardzo :) przemyślałam i faktycznie w kolorze elewacji wyglądałoby najciekawiej,odpadłby dylemat grafit czy czerwony ;) jutro będzie rozmowa zobaczymy co z tego wyjdzie ale przyznam ,że nastawiłam się bardzo na opcje elewacyjną oby tylko fachowcy nie kręcili nosem, bo najchętniej obiliby grafitową blachą i temat z głowy .

Popieram.

Kto do czerwonego dachu zakłada grafitowe rynny.

Jezeli juz popelniles blad i zalozyles grafitowe rynny to komin tylko w kolorze elewacji.

Co prawda i tak wyglada to smiesznie, to komin to troche zlagodzi

Sytuacja wyglądala tak z altaną ,że remont miał być za rok. Okazało się że przecieki są tak duże ,że nie było na co czekać i na szybkiego wyszedł wybór ekipy i dachu by jak najszybciej zabezpieczyć przed dalszym zalewaniem. Spontaniczna wizyta w sklepie,wybór dachu. Sprzedawca doradził czarne rynny itd a przyjechały patrząc pod słońce bardziej grafitowe,zależnie od światła raz są czarne raz granit. Z uwagi na to że to altana działkowa a nie dom rodzinny postanowiłam tak zostawić i nie czekać na wymiane. Gdyby to był dom do mieszkania na pewno wybór dachu i dodatków nie byłby tak spontaniczny a tutaj jakoś to przeżyje tymbardziej że dodatki nie są siwe czy szare tylko bardzo wpadające w czerń. Zwracając uwage jak ta altana wyglądała wcześniej to naprawde teraz efekt mimo grafitu jest bardzo zadawalający.

Komin zdecydowanie w kolorze elewacji i za tą porade bardzo dziękuje :) uwaga odnośnie opierzenia również wzięta pod uwage. Wkleje link do większych zdjęć może się uda bo nie bardzo umiem to zrobić.

http://images66.fotosik.pl/1155/198eca2279ed3534.png

http://images67.fotosik.pl/1156/29e85e37aa7425d0.png

Tu chyba najlepiej widać kolor rynny ,choć to tylko zdjęcie

http://images68.fotosik.pl/1155/a647678caaeb08f1.png

Edytowane przez seledynka