akqla 03.09.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Witam,jestem tu nowy więc przepraszam za ewentualne wpadki językowe.Wykańczamy łazienkę i zamarzyliśmy sobie prysznic z podtynkowymi dyszami bocznymi. Całą armaturę opieramy o firmę Grohe. I tu pojawiają się wątpliwości. W prysznicu mają być m.in. 3 dysze boczne prysznicowe z oddzielnymi zaworami. Firma Grohe do obsługi takich dysz oferuje potrójny zawór odcinający Grohtherm F (kod producenta: 27625000) + element podtynkowy do zaworu odcinającego (kod producenta: 35031000). Niestety ma on rozetę prostokątną a żona chciałaby aby rozety były okrągłe (owalne) . Czy wobec tego zamiast tych dwóch elementów można zastosować 3 osobne komplety: zawór podtynkowy (kod producenta: 29813000) + element zewnętrzny zaworu podtynkowego Grohtherm 3000 (kod producenta: 19470000).Sprawdzałem i porównywałem parametry dotyczące przepływu wody i tego typu rozwiązanie zastępcze spełnia oczekiwania w tym zakresie (przepływ nie mniejszy niż w przypadku zaworu odcinającego). Czy wie ktoś jaka jest różnica pomiędzy zaworem a zaworem odcinającym w elementach Grohe?Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akqla 07.09.2015 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Witam, udało mi się uzyskać odpowiedzi na moje pytania - skontaktowałem się z przedstawicielem handlowym Grohe, który potwierdził, że mogę zastosować zamiennie podaną kombinację elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts