Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

podtynkowe elementy prysznicowe Grohe - pomocy!

akqla

Recommended Posts

Witam,

jestem tu nowy więc przepraszam za ewentualne wpadki językowe.

Wykańczamy łazienkę i zamarzyliśmy sobie prysznic z podtynkowymi dyszami bocznymi. Całą armaturę opieramy o firmę Grohe. I tu pojawiają się wątpliwości. W prysznicu mają być m.in. 3 dysze boczne prysznicowe z oddzielnymi zaworami. Firma Grohe do obsługi takich dysz oferuje potrójny zawór odcinający Grohtherm F (kod producenta: 27625000) + element podtynkowy do zaworu odcinającego (kod producenta: 35031000). Niestety ma on rozetę prostokątną a żona chciałaby aby rozety były okrągłe (owalne) .

Czy wobec tego zamiast tych dwóch elementów można zastosować 3 osobne komplety: zawór podtynkowy (kod producenta: 29813000) + element zewnętrzny zaworu podtynkowego Grohtherm 3000 (kod producenta: 19470000).

Sprawdzałem i porównywałem parametry dotyczące przepływu wody i tego typu rozwiązanie zastępcze spełnia oczekiwania w tym zakresie (przepływ nie mniejszy niż w przypadku zaworu odcinającego).

Czy wie ktoś jaka jest różnica pomiędzy zaworem a zaworem odcinającym w elementach Grohe?

Z góry dziękuję za odpowiedzi