MatixL 03.09.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Od wczoraj mam zainstalowaną pompę ciepła marki Buderus Logatherm WPS K-1 . Zdziwiło mnie to że pompa nie ma wyprowadzenia na podpięcie cyrkulacji ciepłej wody. Czy to normalne w pompach z tej półki ? Rozumiem że jest to podyktowane oszczędnością energii lub dbaniem o sprężarkę ( bez cyrkulacji rocznie mamy o x załączeń pompy mniej). Przy decyzji o kupnie tej pompy nie wiedziałem że nie ma cyrkulacji....Jak jest z Waszymi pompami ? też nie mają wyjścia na cyrkulację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.09.2015 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Ta pompa jest ze zbiornikiem CWU czy zbiornik osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clarnet 03.09.2015 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 To nie jest kwestia półki cenowej, tylko podejścia marketingowego. Ci którzy mają króćce cyrkulacyjne uważają, że to oczywiste, bo taki króciec ma być. Ci którzy nie mają, też uważają, że to oczywiste, bo na każdym zbiorniku zrobisz cyrkulację, niezależnie od tego czy ma króciec, czy niema. Ponadto uważają, że każdy króciec osłabia płaszcz zbiornika i stanowi potencjalne ognisko korozji. Nie ulega też wątpliwości, że prościej i taniej wyprodukować zbiornik bez króćca niż z króćcem. Co Ci pasuje, to wybierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts