krzcel 22.09.2015 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Łączyć. Jeżeli zrobisz osobne, niepołączone uziomy dla odgromówki i ochrony przeciwporażeniowej to prędzej czy później pojawisz się na żółtym pasku w TVN24. Albo jako trup albo jako morderca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iskra99 22.09.2015 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Tak myślałem dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 09.02.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Jaki kabel na przyłącze?Przyłącze do domku jednorodzinnego o długości 31 mb (cała długość kabla wg projektu). Moc przyłączeniowa 12 kW.Transformator po drugiej stronie drogi.Projektant który adoptował instalacje dał kabel 4 x 16 mm2 miedziany. Czy wg Was nie jest to za duży przekrój? Czy mogę zmniejszyć do 4 x 10 mm2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 09.02.2016 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 1. Nie jest za duży.2. Nie robimy za projektanta, on swoje zrobił.3. Myślimy o harmonicznych.4. Myślimy na przyszłość, biorąc pod uwagę ewentualne zwiększenie mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 10.02.2016 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Czy mogę zmniejszyć do 4 x 10 mm2? Ile zaoszczędzisz? Instalacje elektryczne, to mały procent ceny domu (w dodatku związany z bezpieczeństwem)a każdy próbuje szkłem doopę utrzeć. Jakoś jak trzeba kupić kafelki za 200/m2 to nikt nie pyta czy można zastąpić takimi za 20 zł. Titanic nie zatonął od zderzenia z górą lodową tylko powodem była optymalizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts