crok 03.09.2015 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Czesc, prosze Was o pomoc, ekipa budowlana proponuje mi takie szambo jak w temacie 3komory 90cmx225cm twierdza , ze wystarczy ale nie wiem czy dobrze, licze , ze jedna komora to ok 1,5m3 ? wiec 4,5m3 to chyba trochę mało na 4 osobową rodzinę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 03.09.2015 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Czesc, prosze Was o pomoc, ekipa budowlana proponuje mi takie szambo jak w temacie 3komory 90cmx225cm twierdza , ze wystarczy ale nie wiem czy dobrze, licze , ze jedna komora to ok 1,5m3 ? wiec 4,5m3 to chyba trochę mało na 4 osobową rodzinę ? Nie wiem czu dobrze liczysz, bo podałes 2 wymiary komory, z tego sie nie da obliczyc pojemnosci. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crok 03.09.2015 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Nie wiem czu dobrze liczysz, bo podałes 2 wymiary komory, z tego sie nie da obliczyc pojemnosci. marcin dlaczego dwa wymiary ? komora ma 90cm szerokosci i 225cm wysokosci ? a komor mam miec 3szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 03.09.2015 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 dlaczego dwa wymiary ? komora ma 90cm szerokosci i 225cm wysokosci ? a komor mam miec 3szt Moze ja jestem dziwny, ale 90 i 225 to dla mnie dwie liczby, dwa wymiary. I chocby było nawet 70 komór, to to nadal sa 2 liczby. Skad mam wiedziec czy 3 wymiar komory to 90? A moze 225? a Moze 140? A co do sedna sprawy. Sprawdz ile wody uzywasz w miejscu w ktorym mieszkas obecnie. Zblizona ilosc bedziesz zuzuwal w domu. Celuj z pojemnosci szamba wtedy tak, zeby wywozic nie rzadziej niz powiedzmy co 3-4 tygodnie. Mozesz tez popytac sasaidów jakiej pojemnosci szambiarki maja lokalne firmy. Jesli maja 10m3 to bez sensu brac szabo 15m3, bo Ci go nigdy nie zabiora w calosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts