tabakawer 03.09.2015 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Witam,Mam pomysł na miejsca postojowe przy podjeździe. Chciałabym zrobić je z płyt 80x20, gr.8cm, z pięciocentymetrową przerwą wzdłuż dłuższych krawędzi tak, by mogła rosnąć w nich trawa. Utworzą się paski beton 20cm, trawa 5 itd. Wykonawca nie widział problemu, zamówiłam płyty. Nasuwają mi się jednak wątpliwości, czy takie wykończenie będzie stabilne i czy optymizm wykonawcy jest uzasadniony? Miejsca postojowe są pod kątem 90 stopni do podjazdu, samochód będzie skręcał wjeżdżając i wyjeżdżając. Bardzo mi zależy na takim rozwiązaniu, kostkę już mam. Może ma ktoś jakiś pomysł, jak zaklinować między sobą takie płyty? Jak wykonać, by było stabilnie, i by trawa mogła swobodnie rosnąć? Wiem, że są płyty do tego przystosowane, ale żadne z nich mi nie odpowiadały, poza tym moje już stoją przed domem.Będę wdzięczna za każdą radę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/203721-typowa-p%C5%82yta-betonowa-z-funkcj%C4%85-eko-kostki-z-traw%C4%85-w-quotfugachquot-jak-wykona%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts