kamil2k3 04.09.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2015 (edytowane) Witam, czy może ktoś doradzić jaki obecnie najlepiej styropian kłaść na fundament w projekcie mam 12 cm i taki bym chciał dać pytanie jaki styro ?XPS wiadomo najlepszy ale zbyt drogi w stosunku to różnicy między EPS 100 czy 200 a i warunków gruntowych nie mam najgorszych. Czy ktoś może polecić konkretny model styropianu EPS100 lub EPS 150 z tymi dodatkami przeciwwilgociowymi, nadający się najlepiej do fundamentów, i czy te dodatkowe zabezpieczenie przeciw nasiąkaniu faktycznie coś daje czy to nie jest tylko marketing ? Bo jak szukam to jakoś producenci nie podają zbytnio tego parametru. Czytałem, dobre opinie o Austrotherm który model od nich najlepiej by się nadawał na fundament ?Termo Organika ma serię fundamenty ale o ich łódkowych płytach wszędzie można czytać i zwyczajnie nie chcę ryzykować że trafię na taką partię. Edytowane 4 Września 2015 przez kamil2k3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 07.09.2015 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 I jak pomoże ktoś w wyborze jaki styropian był by najlepszy na fundament w miarę rozsądnej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts