Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kraków - montaż kozy w domu

koker.kkr

Recommended Posts

Witajcie, to mój pierwszy post a już piszę do Was z dużą prośbą.

Jako że u mnie w części domu w której mieszkam co zimę jest zimno, pomyślałem że zamontuje sobie koze, czyli piec wolnostojący na drewno.

Mam dostęp do przewodu kominowego więc z tym nie powinien być problem.

Ale! nie znam się na tym kompletnie, więc może jednak się nie da tego zrobić.

Stąd pytanie, czy znacie może jakiegoś dobrego sprawdzonego fachowca z rejonu Krakowa, który by doradził co i jak, spojrzał czy się da, a jak się da to i zamontował?

Pozdrawiam serdecznie

• 4 months później...

Radziłbym zrezygnować z węgla i drewna - od 2019 roku nie będzie można nimi palić w Krakowie!

Pomyśl o poważniejszej inwestycji i takiej już na lata. Firma Viessmann jest partnerem w walcze o czyste powietrze - taki system możesz dostać dofinansowanie z Urzędu Miasta!

Skontaktuj się ze sprawdzonym Partnerem i powierz nam wszystkie formalności związane z likwidacją pieca. Oferujemy nowoczesne systemy grzewcze, zapewniające wygodę i bezpieczeństwo eksploatacji.

Zadzwoń na 24h infolinię a nasi specjaliści udzielą pełnej informację o programie

801 0801 24

lub zostaw dane kontaktowe - oddzwonimy w dogodnym terminie.

Szybkie, proste i tanie, ale czy ekologiczne?

Są inne - szybsze i łatwiejsze sposoby ogrzewania mieszkania i z pewnością zdrowsze!

Zachęcam, aby nie blokować się od razu na nowe technologie, tylko porozmawiać ze specjalistami i otworzyć się na ekologiczne rozwiązania!

Owszem jak najbardziej tylko ta ekologia trafia do czyjej kieszeni i z czyjej wychodzi. Dopóki samorządy nie będą partycypować w kosztach to nie zrównoważy się ekologia i ekonomia zwłaszcza w mało zamożnym budżecie domowym. Pozdrawiam.

Tak, programy osłonowe są potrzebne i w przypadku Krakowa będą stosowane. Najubożsi będą mogli skorzystać również z systemu, który pokrywa różnice w kosztach ogrzewania między ogrzewaniem węglowym a nowym ogrzewaniem, jeżeli taka różnica występuje.