cartel1 05.09.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Witam, W czwartek po południu wylewałem 5 cm warstwę betonu B25 na Terive I. Na noc beton został zroszony wodą, w nocy padało. Wczoraj rano odkryłem pęknięcia na stropie idące głównie wzdłuż 1 ściany. W poniższym linku zapodaję zdjęcie. http://zapodaj.net/9554e27773163.jpg.html Mój kiero budowy jak i główny majster jeszcze tego nie widzieli, natomiast przekazałem info telefonicznie. Od obydwóch uzyskałem odpowiedź że to normalne od skurczu betonu i nie ma czym się przejmować. W poniedziałek ocenią to wszystko jak przyjadą na budowę. Mnie to spokoju nie daje i pytanie w jaki sposób można zakleić te pękniecia. Stosując odpowiednie zaprawy, czy może rozrobić własną miksturę na bazie cementu i wypełnić pęknięcia, a na końcu pozacierać np. pacą styropianową. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 05.09.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Daj se chłopie na luz.Beton B25 popękał od nadmiaru wody wylanej na niego.Gdyby nie padało najprawdopodobniej(chodz nie koniecznie) by nie popękał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 05.09.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 ogólnie to nie widać jakiej wielkośc/szerokości te rysy ale jeżeli są to skórczówki to daj na luz...moim zdaniem to zbyt późne polewanie spowodowało pęknięcia. Beton przy wiązaniu wytwarza temperaturę a b25 po 2h to już powinno się zraszać. U mnie doradzili mi lać płytę wodą po 6h, a po 5h był już suchy i pojawiły mi się też rysy skórczowe na płycie fundamentowej. Jakoś z tym trzeba żyć haha ale beton trzeba lać podczas wiązania a nie po związaniu, zresztą dużo informacji można uzyskać poprzez google na temat pielęgnacji betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtusp 05.09.2015 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Wszystko jest w porządku. Nic nadzwyczajnego. Nie ma sensu nic kleić. Proponuję prowadzić dalej budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cartel1 08.09.2015 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Witam, Po oględzinach KB i głównego majstra stwierdzono że wszystko jest w porządku. Dla mojego spokoju zakleją spękania zaprawą do tego przystosowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts