Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieprzyjemny zapach z syfonu: zlewozmywak/zmywarka/pralka

bumar1

Recommended Posts

Witam,

Mam problem z nieprzyjemnym zapachem, który wydobywa się chyba ze zlewozmywaka podczas wylewania się wody po praniu z pralki. Nie dzieje się tak zawsze ale w 90 % przypadków. Podczas prania, kiedy pralka wylewa wodę po płukaniu czuć nieprzyjemny zapach. Pralka, zmywarka i zlewozmywak podłączone są do jednego syfonu i chyba to jest problem. Czy mogę jakoś temu zaradzić? Urządzenia te są w kuchni więc rozumiecie jakie jest to uciążliwe. Proszę o radę.

Pozdrawiam

Witam,

Mam problem z nieprzyjemnym zapachem, który wydobywa się chyba ze zlewozmywaka podczas wylewania się wody po praniu z pralki. Nie dzieje się tak zawsze ale w 90 % przypadków. Podczas prania, kiedy pralka wylewa wodę po płukaniu czuć nieprzyjemny zapach. Pralka, zmywarka i zlewozmywak podłączone są do jednego syfonu i chyba to jest problem. Czy mogę jakoś temu zaradzić? Urządzenia te są w kuchni więc rozumiecie jakie jest to uciążliwe. Proszę o radę.

Pozdrawiam

Stosuje się takie podłączenia z gumową kulką zamykającą.

wtedy kiedy woda jest odprowadzana do syfonu kulka unosi się.

kiedy brak wypływu wody z pralki , zmywarki kulka zamyka odpływ i nieprzyjemne zapachy.

Takie podłączenia pod syfon dostaniesz w każdym sklepie hydraulicznym są z uniwersalnymi podłączeniami, ale najlepiej jest podłączać oddzielnie pod rurkę fi 50.

Lub są takie który to 1 wpinasz w syfon za pomocą trujnika i rurki fi 50 i pod to, podłączasz 3 węże np. zmywarka,pralka itp