piotr0488 05.09.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 (edytowane) Witam, jesteśmy na etapie wybrania producenta który wykona mi okna, na chwilę obecną wybór padł na DRUTEX i OKNOPLAST. Posiadaczy okien firm DRUTEX i OKNOPLAST proszę o swoje opinie i podzielenie się wiedzą : - jaka firma wykonuje okucia ? *czy niema problemów z zamykaniem i otwieraniem ? *czy się nie zacinają ? - na profilach jakiego producenta wykonane są ramy okna ? *czy ramy / profile się wypaczają / wyginają od wysokiej bądź niskiej temperatury ? *czy tracą kolor (jeśli zastosowana jest okleina) ? *czy uszczelki nie parcieją bądź twardnieją ? - jaka firma dostarcza szyby ? * czy są łatwe w utrzymaniu czystości - czy podczas polerowania nie zostają smugi ? Za wszystkie opinie z góry dziękujemy Edytowane 5 Września 2015 przez piotr0488 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.09.2015 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 (edytowane) Wybacz że zabieram głos mimo że nie jestem posiadaczem okien ww firm. Jeśli rozszerzysz listę adresatów swojego postu także do innych osób, to będziesz miał szansę poznać /bardziej/ obiektywne odpowiedzi na część swoich pytań,np. te dotyczące szyb. O ile dobrze wiem, od jakiegoś czasu obie z tych firm same sobie produkują pakiety szybowe, ale samo szkło kupują od jednej z czterech polskich hut (nie musi być przez lata ta sama)Żadna ogólna oferta handlowa nie wyszczególnia nazwy dostawcy tafli szkła. Oczywiście możesz to sobie zastrzec, ale to mniej więcej tak, jakbyś sobie zażyczył, by producent samochodów zrobił dla Ciebie auto z jakiejś innej niż jego standardowa blacha. Reasumując - nie masz na to realnego wpływu a kwestię smug przy myciu przypisywałbym bardziej rodzajowi użytego środka i jakości szmatki do wycierania. Edytowane 6 Września 2015 przez finlandia uzupełnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr0488 06.09.2015 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Reasumując - nie masz na to realnego wpływu a kwestię smug przy myciu przypisywałbym bardziej rodzajowi użytego środka i jakości szmatki do wycierania. I tu się nie zgodzę... W poprzednim mieszkaniu mieliśmy okna Tur-Plast Czaplinek zaś znajomi kupili okna od dystrybutora AVANTI , podczas użycia tych samych szmatek, płynu i sposobu mycia na oknach AVANTI pozostawały smugi których wypolerowanie było prawie niemożliwe, zaś szyby z Tur-Plastu były świetne do czyszczenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 06.09.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 i powoli zaczyna mi to zakrawać na kolejny spam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.09.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Moi rodzice mają od ponad dwudziestu lat okna z Tur-plastu i do dzisiaj sprawdzają się rewelacyjnie. Żadnych problemów. Ale od tamtego czasu mogło się dużo zmienić, nie mam pojęcia jak jest dzisiaj. Ja natomiast mam okna Drutexu-nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr0488 06.09.2015 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Ja natomiast mam okna Drutexu-nie polecam. Czy możesz rozwinąć swoją wypowiedz i odpowiedzieć na pytania z pierwszego posta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek40 09.09.2015 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Ja mam Drutex, w nowym domu, ale w starym Oknoplast. Okna Oknoplastu mam w starym domu od 11 lat i w ubiegłym roku były pierwszy raz regulowane. Nie zacinały się, ale ciężko chodziły. Wymieniona jedna uszczelka. Okna godne polecenia. Ale dlaczego teraz Drutex? Bo podobne parametry w niższej cenie. Okna gorsze, czy lepsze. To duzi producenci, którzy raczej unikają wpadek. Nie sądzę, aby były wielkie różnice w jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 09.09.2015 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Nie sądzę, aby były wielkie różnice w jakości. Jasne. Chińskie czy indyjskie samochody też nie mogą się różnić jakością od europejskich czy japońskich. Przecież taki koncern jak Tata Motors nie może pozwolić sobie na wpadki. A parówki są wszystkie takie same tylko niektórzy producenci dorabiają się fortuny na każdym opakowaniu. Przeraża mnie brak wyobraźni i/lub zaślepienie niską ceną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.09.2015 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 ....Przeraża mnie brak wyobraźni i/lub zaślepienie niską ceną bwojtku, jak może być inaczej kiedy gdzie nie spojrzysz widzisz hasła - tanio, najtaniej, najniższa cena. Pamiętasz reklamę Dosi - tak samo dobra tyle że tańsza więc po co przepłacać ? Ilu się nabrało i wróciło do droższego Persila czy innego. Nie zmienisz tej durnej mentalności. Dotrze dopiero jak będzie musiał wymieniać gdy te droższe miałby jeszcze wiele lat. Tylko przy zakupie aut jakoś myślą inaczej. Jak to było ? Chytry dwa razy traci ? Czy jesteśmy za biedni by byle g...o kupować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.09.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Czy możesz rozwinąć swoją wypowiedz ? A no między innymi dlatego... To nie wyjątek, tak się dzieje we wszystkich oknach! Do tego dochodzi nędzny system drzwi suwanych i częste regulowanie okien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.09.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 A jak dla mnie kolega Maciek idealnie wpisuje się w kampanię reklamową Drutów.. Ja nie mam zaufania do tej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek40 18.09.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Panowie, co za pragmatyzm. Chodzi o to, że Tata nie konkuruje z Jaguarem, chociaż właściciel ten sam. Prawda? Natomiast w tym przypadku mamy pojedynek na zasadzie Peugeot kontra Renault. Jak wiadomo, korzysta się często z różnych promocji. Czy jest różnica jakościowa miedzy Oknoplastem, a Drutexem w takiej samej kategorii . Ja nie zauważyłem. Może jest coś czego nie wiem. To forum jest od tego, aby rzetelnie wyjaśniać opierając się na własnym doświadczeniu z użytkowania, lub wiedzy zawodowej. Z podaniem konkretów. Co warte jest posiadanie na koncie tysięcy komentarzy, jak nie niosą za sobą żadnej wartości merytorycznej. Każdy może napisać, ze ktoś wpisuje się w czyjąś kampanię marketingową. Dla mnie taki bełkot także wpisuje się w kampanie marketingową, może tym razem Oknoplastu. Panowie czy wasze usługi są płatne? Nie róbcie hejtu, na kogoś, kto komuś odpowiada na pytania z własnego doświadczenia. Finlandia piszesz - ja nie mam zaufania do tej firmy. Dlaczego? Do jakiej masz ? To by była konkretna,odpowiedź. Niosąca ze sobą jakąś wartość. A tak zauważcie. Łańcuszek bezwartościowej paplaniny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 18.09.2015 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 (edytowane) .... Może jest coś czego nie wiem. To forum jest od tego, aby rzetelnie wyjaśniać opierając się na własnym doświadczeniu z użytkowania, lub wiedzy zawodowej. Z podaniem konkretów. ..... No niestety widać, że mało wiesz Dzielimy się doświadczeniem co nie oznacza, że musimy podawać konkrety. Skoro uważasz to za hejt - Twoja sprawa Edytowane 18 Września 2015 przez nikt ważny literówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.09.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Natomiast w tym przypadku mamy pojedynek na zasadzie Peugeot kontra Renault. Każdy może sobie wejść na forum i napisać, że jego maluch jest tak samo dobry jak mercedes sąsiada. I będzie miał w tym trochę racji, bo pewnie im obu własne auta odpowiadają. Ale w przypadku tych dwóch marek okiennych to druty porównałbym co najwyżej do Dacii. Czy jest różnica jakościowa miedzy Oknoplastem, a Drutexem w takiej samej kategorii . Ja nie zauważyłem. Może jest coś czego nie wiem. To forum jest od tego, aby rzetelnie wyjaśniać opierając się na własnym doświadczeniu z użytkowania, lub wiedzy zawodowej. Z podaniem konkretów.. Chcesz konkretów: - Druty - uboga oferta. Dwa profile wystarczą by zaspokoić 75% niewymagających klientów. W drewnie jeszcze słabiej a do tego wykonanie takie sobie (uwielbiam robić odpowiednie fotki na targach). A to za mało by stawiać się w roli lidera rynku. - bezguście w stylistyce. Na prestiżowych targach pokazują przesuwki w jasnym dębie wyposażone w okucia ciemno brązowe. Kompletnie nie pasuje. Ale jest tańsze niż dobranie ładnego osprzętu w metalicznym kolorze. A może po prostu nie mają tam kogoś kto miałby dobry gust? Lub ten ktoś boi się przeciwstawić poleceniom z góry, podobnie jak w kolejnym przypadku: - logistyka. Dilerzy śmieją się, że mogą zamówić parę okienek po 100 zł (najmniejsze nieotwierane) i dostaną transport. Ale już jednej przesuwki za kilka tys. im nie przywiozą, bo minimum logistyczne to 10szt. Kompletny bezsens! Zasady? czy brak odważnych, którzy by powiedzieli szefowi, że jest w błędzie? Wszędzie zdarzają się ludzie niekompetentni i takich się odsuwa od podejmowania decyzji, no chyba że nie można, bo z rodziny. Jaką ja mam gwarancję że o rzeczach technicznie istotnych decyduje taki sam los? - nowobogackie panoszenie się. Stać ich na reklamę "najcieplejsze okna" itp. A czy to prawda ? Jest przebadane okno w kraju, które ma papiery potwierdzające lepsze parametry. Szefowie o tym nie wiedzą? Czy świadomie kłamali w reklamie? A może w końcu udostępnią swoje badania publicznie? Do tego czyszczenie nieprzychylnych wątków. Widziałem kilka, które zniknęły na różnych forach, ale oczywiście Tobie tego nie udowodnię, bo ich już nie ma. Dlatego to o czym piszesz niżej ma znaczenie dla zwykłych użytkowników forum: Co warte jest posiadanie na koncie tysięcy komentarzy, jak nie niosą za sobą żadnej wartości merytorycznej. - jakiś tam dorobek w postaci komentarzy, plusy, "tytuły" itp. dla jednych powód do zazdrości lub nawet niechęci, a dla innych to znak, że użytkownik został doceniony i do jego wypowiedzi podchodzi się z większym zaufaniem. No i znowu - paplanina bez sensu. Ale przynajmniej wiesz, dlaczego ja nie mam tego zaufania do druteksu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 21.09.2015 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 (edytowane) odważny Fin pewnie też Druty spowodują że zniknie Dodałbym jeszcze łuki z założenia bez gwarancji i inne kwiatki które zachowam jednak dla siebie Edytowane 21 Września 2015 przez nikt ważny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Błażej1980 22.09.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 (edytowane) Mam nadzieję, że tabela, która poniżej załączam pozwoli amatorom terminologii motoryzacyjnej na ostateczne wyrobienie sobie zdania na temat jakości okien oferowanych przez firmy, o których rozmawiacie. Dla uszczegółowienia, kolor zielony oznacza najlepsze parametry. Jak widać jeden z producentów okien z zielenią ma niewiele wspólnego:), no ale w jednym kryterium wiedzie prym - cena:):). Dodam, że badanie było przeprowadzone na zlecenie niezależnej organizacji zrzeszającej firmy budowlane (paradoksalnie to nie DRUTEX jest jej członkiem:)), która zakupiła wprost z rynku okna kilkunastu producentów....). Może w końcu to forum zacznie rozmawiać o faktach, a nie mitach:) Edytowane 22 Września 2015 przez Błażej1980 uszczegółowienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.09.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Mam nadzieję, że tabela, która poniżej załączam pozwoli amatorom terminologii motoryzacyjnej...] blazeju, zapomniałes juz hasla do swoich pozostalych kont? Czy sie ich wstydzisz bo ich dorobek to kilka wymoderowanych postow z powodu reklam drutow? i jak tu szanowac taką firmę kiedy nie macie odwagi podjac rzetelnej dyskusji tylko wszedzie na forach spamujecie udajac swoich zadowolonych klientow? Zamykam ten temat a Wam panowie polecam lekture regulaminu forum, szczegolnie parageaf 5.2.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.09.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts