plusfoto 08.09.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Dlaczego Pan kłamie? Tu się wtrącę - gdzie jest niezgodność? cytat: "Ja nie jeżdżę ( za stary jestem)" Edytowane 8 Września 2015 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 08.09.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 I jak zwykle taki jeden z drugim arturo i tb piszą bajki i dziwne ze każdy temat zaśmiecaja. Ja się pytam gdzie administracja forum? Jeżeli jest to dniówka pracy i koszt 13tys plus VAT to kiedy możemy się umówić na montaż na tych gratach? Pytam jednego albo drugiego. Koszt dojazdu pokrywam. Widzę, że brak kultury (małe litery) i rozumku... Napisałem wyraźnie "kompletne materiały" . Nie będę już przeszkadzał, Pan Sobie zrobi kocioł na paliwa stałe, wentylację typu durszlak i przerzuca 2 tony co roku, a latem się poci. Nie będę przeszkadzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 08.09.2015 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Tu się wtrącę - gdzie jest niezgodność? Montuję i odpowiadam. Jak też konfiguruję do własnego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 08.09.2015 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Montuję i odpowiadam. Jak też konfiguruję do własnego montażu. To kiedy był bajer? W cytacie czy teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 08.09.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 To kiedy był bajer? W cytacie czy teraz? A słyszał Pan o kimś zawiedzionym, przez ostatnie ćwierć wieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 08.09.2015 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 A słyszał Pan o kimś zawiedzionym, przez ostatnie ćwierć wieku? Odpowiedź nie wiem czego dotyczy bo pytanie było inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 08.09.2015 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Podaj lepiej model tej kanalówki za 7000zł. Np. YHDJZH24 + rozdzielacz + kanały 125mm izolowane 40m +VAT23%= 7000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 08.09.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Odpowiedź nie wiem czego dotyczy bo pytanie było inne. Wygraliśmy wczoraj 8:1 ... Rozumie Pan takie zwroty dosłownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 08.09.2015 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Więc skoro PAN jeździ czy możemy się jakoś dogadać co do montażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.09.2015 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Dlaczego Pan kłamie? To w końcu jak jest ? Jeżdzi Pan, czy tylko poleca instalatorów ? Kłamał Pan wcześniej, pisząc ze jest za stary i nie jeździ ? Bo jakoś sie Pan nie kwapił, żeby zrobić u kogoś tu tu "pokazowy dom" biorąc odpowiedzielnosć, gdyby coś nie wyszło i zużywał więcej energii, niż Pan to "gwarantował" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.09.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Np. YHDJZH24 + rozdzielacz + kanały 125mm izolowane 40m +VAT23%= 7000zł Współczynnik efektywności energetycznej chłodzenie (EER) 3.25 grzanie (COP) 3.63 COP pewnie mierzony normowo przy +7C..... Ciekawe, jaki jest przy -15C Dlaczego nie napisze Pan do producenta, ze ten perfidnie kłamie ? A może to ja mam sie skontaktowaćz producentem i zapytać go, dlaczego nie włożył do tego urządzenia sprężarki DC żeby poprawić COP do 12 ? A może to Pan je tuninguje na zapleczu sklepu ? Może skontaktuje sie i zacytuje Pana rewelacje ? Edytowane 8 Września 2015 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 08.09.2015 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Rozwala mnie pan swoimi wypowiedziami. Na post fotohobby stwierdził Pan: Dlaczego Pan kłamie? Zadałem więc pytanie: Tu się wtrącę - gdzie jest niezgodność? cytat: "Ja nie jeżdżę ( za stary jestem)" Na które pan odpowiedział: Montuję i odpowiadam. Jak też konfiguruję do własnego montażu. Więc zadałem następne To kiedy był bajer? W cytacie czy teraz? Odpowiedź Pańska to A słyszał Pan o kimś zawiedzionym, przez ostatnie ćwierć wieku? Moje stwierdzenie na ten post to: Odpowiedź nie wiem czego dotyczy bo pytanie było inne. Pan raczył więc napisać że: Wygraliśmy wczoraj 8:1 ... Rozumie Pan takie zwroty dosłownie? Wygląda więc na to że jednak trzeba się spytać czy na pokładzie jest lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 08.09.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Przepraszam, za te zbyt trudne tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.09.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Przepraszam, za te zbyt trudne tematy.Dawaj misiu! Dobij ich swoją głupotą. Nikt już o nic nie zapyta! Będziesz miał spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.09.2015 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Przepraszam, za te zbyt trudne tematy. No to coś prostego - w jakich warunkach pracy ten York ma COP=12 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 08.09.2015 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Dokładnie identycznie. To weź te swoje mierniki i podłącz je pod inwerter. Tylko nie wtedy jak pracują same wentylatory, tylko wtedy gdy załączy się również sprężarka. http://www.lg.wienkra.pl/uploads/images/informacje-dodatkowe.jpg No to coś prostego - w jakich warunkach pracy ten York ma COP=12 ? Tylko w świecie Brzeczkowskiego. Pewnie sam Moiller dostał zjeby od TB, że źle liczy. Jego mierniki pokazują praktykę a nie liczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 10.09.2015 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 No to coś prostego - w jakich warunkach pracy ten York ma COP=12 ? Gdy daje 20%-30% nominalnej mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 10.09.2015 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Gdy daje 20%-30% nominalnej mocyTak, misiu. COP =12. Zbudź się może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.09.2015 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Gdy daje 20%-30% nominalnej mocy Oj, i producent o tym "zapomniał" Gdyby było tak, jak bajasz, to każdy producent zamieszczałby ładny wykres, obrazujący stosunek uzyskiwanego COP do procentowego obciążenia. Pokaż choć jednego producenta, który przedstawia taką zależność. A może..... ONI o tym nie wiedza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 10.09.2015 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Oj, i producent o tym "zapomniał" Gdyby było tak, jak bajasz, to każdy producent zamieszczałby ładny wykres, obrazujący stosunek uzyskiwanego COP do procentowego obciążenia. Pokaż choć jednego producenta, który przedstawia taką zależność. A może..... ONI o tym nie wiedza ?? A może nie chcą? Wie Pan jak blokuje się Konarkę, czy kiedyś kasety cyfrowe, by zarabiać na wypalaniu CD? Sprężarki są coraz oszczędniejsze i instrukcje sprzed roku czy dwóch, są często nieaktualne. Ale nawet... Pan policzy. KWh kosztuje u mnie 53gr. Niech pompa 5 kW ma COP 4 przy 100% to jak stosunek poboru do wykonanej pracy przy 20% (1.2kW ) spadnie o 40% więcej niż 1/5 to COP będzie 7 czyli kWh wyjdzie niecałe 8gr. Instrukcja nie jest aktualna i LG nie należy do czołówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts