kanijczyk 06.09.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Witam.Pytanie do osób mających kominek z grawitacyjnym DGP - czy to prawda, że przez rury, które rozporwadzają gorące powietrze mocno niosą się dźwięki?Pytam, gdyż wczoraj u mnie na budowie był instalator kominków i mocno odradzał mi DGP. Twierdził, że przy tym systemie każdy dźwięk z salonu z kominkiem będzie słychać w pomieszczeniach do których idą rury i odwrotnie.Czy ktoś ma takie doświadczenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 07.09.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Witam. Pytanie do osób mających kominek z grawitacyjnym DGP - czy to prawda, że przez rury, które rozporwadzają gorące powietrze mocno niosą się dźwięki? Pytam, gdyż wczoraj u mnie na budowie był instalator kominków i mocno odradzał mi DGP. Twierdził, że przy tym systemie każdy dźwięk z salonu z kominkiem będzie słychać w pomieszczeniach do których idą rury i odwrotnie. Czy ktoś ma takie doświadczenia? Pozdrawiam Może nie chce mu się robić DGP?! Bo to zwykle upierdliwe... Czasem słychać, czasem nie, zależy od rodzaju instalacji, kanałów i odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts