bumar1 06.09.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2015 Witam,Mam na swojej działce budowlanej za miastem (nie ogródku działkowym) tak zwane szambo wsiąkowe. Jest to rozwiązanie tymczasowe na czas budowy. Szambo powstało dwa lata temu i było zawsze wszystko OK. Jest używane sporadycznie. Postanowiłem wrzucić do tego szamba taki ekologiczny proszek do rozkładania fekaliów. No i zaczęło się.Od kilku dni zauważyłem, że woda do szamba nie wsiąka. Odkryłem je więc żeby zobaczyć o co chodzi. Okazało się, że szambo (blaszana beczka bez dna) jest pełna wody. Nie ma w środku fekaliów. Jest tylko pełno wody i piasek na dnie. Wybrałem całą wodę, wybrałem dużo piasku z dna. Zszedłem poniżej beczki, jestem ok. 1580 - 180 cm poniżej gruntu. Woda nadal nie wsiąka. Jaka może być przyczyna i co robić dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturStadnik 07.09.2015 03:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Kolego, będę wredny ale bardzo dobrze że przestało Ci wsiąkać !!!! Wreszcie przestaniesz zanieczyszczać środowisko. Co robić dalej? Zakupić szczelny zbiornik i zbierać nieczystości. Dziwię się takim ludziom jak Ty, że na forum podejmują temat, który jest niezgodny z prawem !!!! Witam, Mam na swojej działce budowlanej za miastem (nie ogródku działkowym) tak zwane szambo wsiąkowe. Jest to rozwiązanie tymczasowe na czas budowy. Szambo powstało dwa lata temu i było zawsze wszystko OK. Jest używane sporadycznie. Postanowiłem wrzucić do tego szamba taki ekologiczny proszek do rozkładania fekaliów. No i zaczęło się.Od kilku dni zauważyłem, że woda do szamba nie wsiąka. Odkryłem je więc żeby zobaczyć o co chodzi. Okazało się, że szambo (blaszana beczka bez dna) jest pełna wody. Nie ma w środku fekaliów. Jest tylko pełno wody i piasek na dnie. Wybrałem całą wodę, wybrałem dużo piasku z dna. Zszedłem poniżej beczki, jestem ok. 1580 - 180 cm poniżej gruntu. Woda nadal nie wsiąka. Jaka może być przyczyna i co robić dalej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts