minuszka 07.07.2004 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Witam, chciałabym spytać, czy są jakieś narzucone przepisy odnośnie wysokości położenia glazury w kotłowni? Gdzieś czytałam,ze w tym pomieszczeniu powinna być połozona glazura na całości ścian, czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.07.2004 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 mniuszka - nie wiem czy jest to w jakiś sposób uregulowane prawnie ale u mnie gres jest tylko na podłodze + dosyć wysoki cokół (jakieś 20 cm) i tyle. Nie widzę potrzeby, żeby to pomieszczenie było całe w glazurze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 08.07.2004 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Nie słyszałem o takim przepisie.Byłby zresztą głupi bo niby czemu miałoby to służyć ? p.poż.? inne licho ? Ale polecam - kotłownia to pomieszczenie niezbyt często sprzątane, zakurzone (intensywna wentylacja), etc. Do kafli mało co się czepia, a i wyczyścić można idealnie raz-dwa. A zwykłe ściany po kilku latach są bure i nadają się do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 08.07.2004 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Miniuszka, a czym ty palić będziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 08.07.2004 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 będe miała ogrzewanie gazowe. Nie będę miała pieca na węgiel i co dziennie rano szuflą, szuflą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 08.07.2004 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Polecam takze wszystko w plytkach, raz polozone i po problemie, a pozniej jak pomiedzy tymi wszystkimi rurami, naczyniami, zaworami malowac sciane?? Plytki lepiej wygladaja i czysciej w calym pomieszczeniu. Chyba ze ten piec ma ci wisiec w piwnicy, w miejscu gdzie nie bedziesz w ogole zagladac to co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 08.07.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Także zdecydowaliśmy się na kafle do samego sufitu. Taka decyzja padła ze względu na "czystość" a raczej jej utrzymanie. Kotłownia będzie olejowa. A jaką macie podłogę w garażu? Ja planuję gres na podłogę i jakiś cokół na ścianę - tylko jaki wysoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 08.07.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Ja bym rzucił tak z 1m naokoło pieca (jeżeli jest ciasno to w każdym wymiarze 1m) i az do podłogi, z podłoga oczywiście. Naewt jeżeli będziesz często czyściła filtr co i spuszczała wodę z instalacji co nie jest zalecane to dalej raczej nie bryzga. No chyba, że chcecie mieć na całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts