Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przecieki w oknie dachowym

Recommended Posts

Witam wszystkich, prośbę o radę kieruję do dekarzy, osób które znają te okna jak własną kieszeń. 2 lata temu na moim dachu zagościło osiem sztuk Veluxów GHU (uchylno - obrotowe) pokryte poliuretanem. Jedno z nich od niedawna zaczęło przeciekać, woda kapie dość intensywnie kilka minut od wystąpienia opadów. Kapie z prawego dolnego narożnika.

Dodam, że ani przy oknie ani na dachu nie było nic ruszane.

Rozumiem, że szukanie przecieku na podstawie zdjęć to jak wróżenie z fusów, jednakże liczę na to, że być może taki przeciek jest komuś znany w tym modelu okna, może to wada fabryczna która wystąpiła również u innych.

Załączam kilka fotek felernego okna lub jego obróbki.

https://picasaweb.google.com/112004845979592516896/Velux?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMCf3aParrL3Sw&feat=directlink

Witam wszystkich, prośbę o radę kieruję do dekarzy, osób które znają te okna jak własną kieszeń. 2 lata temu na moim dachu zagościło osiem sztuk Veluxów GHU (uchylno - obrotowe) pokryte poliuretanem. Jedno z nich od niedawna zaczęło przeciekać, woda kapie dość intensywnie kilka minut od wystąpienia opadów. Kapie z prawego dolnego narożnika.

Witaj Arthizmoo,

Sugeruję wizytę doradcy technicznego VELUX w celu dokonania oględzin okna, które jest objęte gwarancją.

W tym celu skontaktuj się z działem obsługi klienta VELUX 22 33 77 000 lub wypełnij formularz zgłoszenia serwisowego pod poniższym linkiem:

http://www.velux.pl/dla-klienta/serwis/serwis-i-konserwacja/zgloszenie-serwisowe

Pozdrawiam,

Paweł

Doradca VELUX

Witam

Otóż powód jest prosty. Gdybym wiedział, że przeciek wynika z wady okna już dawno zgłosiłbym to do producenta. Jednakże jestem laikiem i sądzę, że winna może być również obróbka. Stąd moja prośba na forum.

Pozdrawiam,

Tomasz

Jeżeli tak to wg mojej oceny post ten powinien być zamieszczony u dekarzy i z całkowicie innym tytułem - a tak lekko szkalujesz firmę nie sądzisz ?

Pozdrawiam

Faktycznie może temat nie powinien zawierać marki okien, jednakże w poście wyraźnie napisałem ,,Załączam kilka fotek felernego okna lub jego obróbki.

''

Sprawę wg. sugestii Velux powierzę doradcy technicznemu.

Moderatora proszę o zamknięcie tematu oraz usuniecie z nagłówka nazwy Velux.

Pozdrawiam.

• 11 months później...

Moderatora proszę o zamknięcie tematu oraz usuniecie z nagłówka nazwy Velux.

Witaj Arthizmoo,

Bardzo nam przykro, ale zauważyliśmy, że moderator forum, już od prawie roku nie zastosował się do Twojej prośby i wciąż w temacie postu pojawia się nazwa VELUX, mimo jak sam zauważyłeś temat nie dotyczył naszych okien.

Pozdrawiam,

Paweł

Doradca VELUX