Arthizmoo 07.09.2015 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Witam wszystkich, prośbę o radę kieruję do dekarzy, osób które znają te okna jak własną kieszeń. 2 lata temu na moim dachu zagościło osiem sztuk Veluxów GHU (uchylno - obrotowe) pokryte poliuretanem. Jedno z nich od niedawna zaczęło przeciekać, woda kapie dość intensywnie kilka minut od wystąpienia opadów. Kapie z prawego dolnego narożnika. Dodam, że ani przy oknie ani na dachu nie było nic ruszane. Rozumiem, że szukanie przecieku na podstawie zdjęć to jak wróżenie z fusów, jednakże liczę na to, że być może taki przeciek jest komuś znany w tym modelu okna, może to wada fabryczna która wystąpiła również u innych. Załączam kilka fotek felernego okna lub jego obróbki. https://picasaweb.google.com/112004845979592516896/Velux?authuser=0&authkey=Gv1sRgCMCf3aParrL3Sw&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 08.09.2015 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Witam wszystkich, prośbę o radę kieruję do dekarzy, osób które znają te okna jak własną kieszeń. 2 lata temu na moim dachu zagościło osiem sztuk Veluxów GHU (uchylno - obrotowe) pokryte poliuretanem. Jedno z nich od niedawna zaczęło przeciekać, woda kapie dość intensywnie kilka minut od wystąpienia opadów. Kapie z prawego dolnego narożnika. Witaj Arthizmoo, Sugeruję wizytę doradcy technicznego VELUX w celu dokonania oględzin okna, które jest objęte gwarancją. W tym celu skontaktuj się z działem obsługi klienta VELUX 22 33 77 000 lub wypełnij formularz zgłoszenia serwisowego pod poniższym linkiem: http://www.velux.pl/dla-klienta/serwis/serwis-i-konserwacja/zgloszenie-serwisowe Pozdrawiam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.09.2015 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Doprawdy jednego nie rozumiem autorze posta.Czy nie prościej sięgnąć po telefon i skontaktować się od razu z producentem - jak przedstawiciel Veluxa Ci powiedział ?Po co tworzyć wątek na FM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arthizmoo 08.09.2015 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Otóż powód jest prosty. Gdybym wiedział, że przeciek wynika z wady okna już dawno zgłosiłbym to do producenta. Jednakże jestem laikiem i sądzę, że winna może być również obróbka. Stąd moja prośba na forum. Pozdrawiam,Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 08.09.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Witam Otóż powód jest prosty. Gdybym wiedział, że przeciek wynika z wady okna już dawno zgłosiłbym to do producenta. Jednakże jestem laikiem i sądzę, że winna może być również obróbka. Stąd moja prośba na forum. Pozdrawiam, Tomasz Jeżeli tak to wg mojej oceny post ten powinien być zamieszczony u dekarzy i z całkowicie innym tytułem - a tak lekko szkalujesz firmę nie sądzisz ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arthizmoo 08.09.2015 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Faktycznie może temat nie powinien zawierać marki okien, jednakże w poście wyraźnie napisałem ,,Załączam kilka fotek felernego okna lub jego obróbki.'' Sprawę wg. sugestii Velux powierzę doradcy technicznemu.Moderatora proszę o zamknięcie tematu oraz usuniecie z nagłówka nazwy Velux. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doradca VELUX 22.08.2016 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Moderatora proszę o zamknięcie tematu oraz usuniecie z nagłówka nazwy Velux. Witaj Arthizmoo, Bardzo nam przykro, ale zauważyliśmy, że moderator forum, już od prawie roku nie zastosował się do Twojej prośby i wciąż w temacie postu pojawia się nazwa VELUX, mimo jak sam zauważyłeś temat nie dotyczył naszych okien. Pozdrawiam, Paweł Doradca VELUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts