michal_ccc 07.09.2015 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Żeby nie było, iż promuję, link dostałem od brata. http://www.rekuperatorgrawitacyjny.pl/ Podobno można zobaczyć na jakiej wystawie w Warszawie, prawdopodobnie chodzi o Wystawę Technik Solarnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.09.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 rekuperator grawitacyjny z wentylatorkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarszcz 07.09.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 (edytowane) Wycinek z opisu patentu:http://img.alv.waw.pl/ehRozumiem, że pobór energii za 120-160zł rocznie przy nowoczesnych silnikach EC to dużo? Edytowane 7 Września 2015 przez Jarszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 07.09.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Wycinek z opisu patentu: http://img.alv.waw.pl/eh Rozumiem, że pobór energii za 120-160zł rocznie przy nowoczesnych silnikach EC to dużo? KWh nie kosztuje 1zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 12.09.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 ot taki sobie wynalazek jak i turbinka kowalskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojciechC 15.09.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Witam to ja jestem wynalazcą tego rekuperatora grawitacyjnego. Jutro tj 16.09 do 18.09 będę prezentował makietę swojego wynalazku na wystawie w Warszawie Aqua-Therm na EXPO XXI ul. Prądzyńskiego ( koło dworca Warszawa Zachodnia ) od 10 do 16. Od jutra będzie też odnowiona moja strona. Zapraszam na wystawę jak i na moją stronę. Pozdrawiam Wojciech Cichobłaziński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojciechC 15.09.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Co siódmy wynalazek jest genialny, więc może zamiast drwić z turbinki kowalskiego, zachęcajmy kolejnych kowalskich do zgłaszania swoich wynalazków, aby z pozytywnych opinii odważyli się na prezentowanie wynalazków. Inaczej, piąty czy szósty wynalazca się zniechęci i ten siódmy już nie zgłosi swojego wynalazku. Każdy wynalazca zasługuje na wielkie uznanie bo chce zmieniać naszą rzeczywistość na lepsze. I tych sześciu, mimo może nietrafionych wynalazków, daje szansę temu siódmemu na genialność. Bez tych sześciu nie byłoby tego siódmego. Chwalmy więc wszystkich ( z internetu też się śmiano, bo po co to komu, jak i z pierwszych telefonów komórkowych) którzy cokolwiek starają się coś zmienić, bo myślą o zmianie na lepsze. Pozdrawiam ja wynalazca 60+ ( dokładnie 64 lata ) Wojciech Cichobłaziński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 16.09.2015 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Co siódmy wynalazek jest genialny, więc może zamiast drwić z turbinki kowalskiego, zachęcajmy kolejnych kowalskich do zgłaszania swoich wynalazków, aby z pozytywnych opinii odważyli się na prezentowanie wynalazków. Inaczej, piąty czy szósty wynalazca się zniechęci i ten siódmy już nie zgłosi swojego wynalazku. Każdy wynalazca zasługuje na wielkie uznanie bo chce zmieniać naszą rzeczywistość na lepsze. I tych sześciu, mimo może nietrafionych wynalazków, daje szansę temu siódmemu na genialność. Bez tych sześciu nie byłoby tego siódmego. Chwalmy więc wszystkich ( z internetu też się śmiano, bo po co to komu, jak i z pierwszych telefonów komórkowych) którzy cokolwiek starają się coś zmienić, bo myślą o zmianie na lepsze. Pozdrawiam ja wynalazca 60+ ( dokładnie 64 lata ) Wojciech CichobłazińskiMasz rację, trzeba wspierać wynalazców. Myślę jednak, że nie do końca przemyślałeś obieg powietrza w swoim rekuperatorze. Z tej przestrzeni już schłodzone powietrze, przez otwór 5 zasysane jest przez komin 13 na zewnątrz Proste zdanie ale pokazuje gdzie popełniasz błąd. Co to znaczy, że jest zasysane? Komin działa na zasadzie różnicy temperatur. Ciepłe powietrze jako lżejsze unosi się do góry, zimne opada. Ty będziesz miał w kominie na dole już zimne powietrze. Jak komin ma je "zassać"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 18.09.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 Dokładnie, niestety ale Perm ma rację. Jakikolwiek przepływ powietrza w tym urządzeniu może wywołać jedynie silny wiatr, a o tym aby zimne powietrze samo pchało się kominem do góry i to jeszcze z siłą powodującą podciśnienie w całym domu można niestety zapomnieć...Co nie zmienia faktu, że trzeba wspierać wynalazców, bo bardzo ich nam potrzeba. Aby nie płacić tych 160zł - 300zł rocznie za prąd do reku wystarczy położyć kilka paneli fotowoltaicznych na dachu, i sprzedając nadmiar prądu wyjdzie się na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominiq.l 21.09.2015 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 https://www.facebook.com/wojciech.cichoblazinski?fref=ts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts