denny123 07.09.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Witam, szybkie pytanko : Znajomy zrobił mi nowy zasobnik na ekogroszek z blachy 3mm i teraz się zastanawiam nad wykończeniem - co będzie dobrym wyborem? : 1. Mogę ocynkować cały - koszt około 150zł2. Mogę pomalować grunto-emalią epoksydową z utwardzaczem - koszt około 60zł3. Pomalować zwykła farbą? - chlorokauczuk, emalia + podkład? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 07.09.2015 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 denny123 napisał: Witam, szybkie pytanko : Znajomy zrobił mi nowy zasobnik na ekogroszek z blachy 3mm i teraz się zastanawiam nad wykończeniem - co będzie dobrym wyborem? : 1. Mogę ocynkować cały - koszt około 150zł 2. Mogę pomalować grunto-emalią epoksydową z utwardzaczem - koszt około 60zł 3. Pomalować zwykła farbą? - chlorokauczuk, emalia + podkład? pzdr. Chlopie na zewnatrz to mozesz czym chcesz malowac, kazda farba sie nada do metalu oprucz akwareli. W srodku to kup mala puszke hameraita i pomaluj tylko te spawy ktore nie beda mialy stycznosci z ekogroszkiem, czyli te na górze itp. Reszta to prużna twoje malowanie, bo groszek i tak wytrze cala farbe. A na marginesie to 3 blacha zgnije ci za jakies 25 lat, a tyle to kociol ci nie wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denny123 07.09.2015 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 (edytowane) Blacha 2mm w poprzednim sklepowym zasobniku zgniła po 4 sezonach - sito na całej powierzchni... a epoksyd taki, Hamerite niewiele tańszy : http://sklep.arcofarby.pl/farby-epoksydowe/1-transpoxy-barrier-1l.html Edytowane 7 Września 2015 przez denny123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 07.09.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Czym ty palisz - błotem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denny123 07.09.2015 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 ekogroszkiem - nie zawsze dobrze wysuszonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 07.09.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 denny123 napisał: ekogroszkiem - nie zawsze dobrze wysuszonym Lichy producent kotła. Mój zasobnik z blachy 1.5 w kotle w firmie gdzie paliło się mokrym groszkiem, gdzie z zasobnika sie lało jak z rynny po zasypaniu grochu leżącego pod chmurką wytrzymał 7 lat i 3 stalowe ślimaki na całą 14 letnią prace. Kocioł pracuje już 15 sezon 3 slimaki i drugi zasovnik z blachy 2 to nie wiele( zasovnik 2 nadal w dobrej kondycji) Kocioł to ekocentr z fajką. Ale możemy tylko wzdychać - takich kotłów już dobrych nie pródukują. Zrób sobie dosuszacz zasobnika doprowadzajac ciepłe powietrze z dmuchawy. Więcej na temat dosuszacza zasobnika i jego wykonania znajdziesz na forum esterownik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
denny123 05.10.2015 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 zasobnik pomalowany farbą epoksydową, a wytarte zwoje ślimaka nad spawane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts