jaburek 07.09.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Pomóżcie proszę! Czy to co na zdjęciach to pleśń? Dom jest nowy, nie ma nawet roku. Możliwe, że wykonawca nie zaimpregnował drewna przed montażem? :/ pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.09.2015 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2015 Możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 08.09.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 U nas było to samo, bo odeskowaliśmy na zimę wszystkie otwory w SSO. Po kilku tygodniach pojawił się grzyb i natychmiast przerzedziliśmy deskowanie, teraz musisz wietrzyć aż prawie przeciąg dach zdejmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 09.09.2015 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 A stara szkoła mówi że dach musi sie wywietrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1982 21.09.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 witam, podepnę się pod temat. Ja z innym kolorem, bo czarnym, też podejrzewam że to pleśń. Czym to zwalczyć i jak zabezpieczyć? wietrzy się cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 21.09.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Moim zdaniem to już grzyb. Drewno musiało być bardzo mokre i pewnie okryte folią lub złożone w sztabelku bez przekładek. Trudno bedzie to pokonać. Nie chcę straszyć ale spróbuj ostrym dłutem sprawdzić jak głęboko jest to zaczernienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 21.09.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Grzyb jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 21.09.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Moim zdaniem to już grzyb. Drewno musiało być bardzo mokre i pewnie okryte folią lub złożone w sztabelku bez przekładek. Trudno bedzie to pokonać. Nie chcę straszyć ale spróbuj ostrym dłutem sprawdzić jak głęboko jest to zaczernienie. Idź do sklepu. weź to co najbardziej wali chlorem. pryskaj aż sie zrobi białe. i wietrz ile popadnie. A zimą to jeszcze ogrzewaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1982 22.09.2015 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2015 Dzięki za podpowiedzi, Z ogrzewaniem będzie jeszcze problem w tym roku. a wietrzenie - nie ma jeszcze elewacji zewnętrznej między murłatą a dachem jest jakieś 20cm przerwy więc powinno się dobrze wentylować. W mieszkaniu używałem czegoś takiego; i pomogło. Na deski też można to stosować? pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam1982 25.09.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 witam, tak tylko informacyjnie, ta sama deska którą pokazywałem wcześniej, grzyb przetarty papierem ściernym i całość potraktowana pufasem, na drugi dzień już wygląda tak chyba nie ma co panikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts