pol-u 08.09.2015 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Witam, Obecnie doszedłem do miejsca, gdzie trzeba zdecydować o zamontowaniu kratek i rozdzieleniu powietrza na poddasze użytkowe. Co do samych kratek nie mam dużych wątpliwości- na górze, pod sklepieniem chcę założyć dwie duże kratki wylotowe zamykane o rozmiarach 37x17 a na dole jedną dużą 37x17 i jedną małą 17x17 (też zamykane). Chciał bym Was prosić o doradzenie w sprawie dystrybucji powietrza na poddasze. Chcę to zrobić grawitacyjnie. Poddasze ma ok. 50 m2 i posiada skosy, więc kubatura jest dość mała. Są tam 4 pomieszczenia, domek jest raczej bardzo mocno wyizolowany. Moje pytanie: 1.czy puszczenie dwóch kanałów z pieca (fi 125) i rozdzielenie ich trójnikami typu "Y" na cztery pomieszczenia jest dobrym rozwiązaniem? Mam dość dobry układ techniczny bo odległości pomieszczeń od osi pieca są jednakowe, więc kanały stosunkowo krótkie i równych długości. 2. czy bilans kratek, które planuję jest ok? 3. czy bilans kratek vs bilans kanałów na poddasze zda egzamin? Dorzucam zdjęcia jak to wygląda. Wszelkie uwagi, podpowiedzi i krytyka- mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.09.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Pokaż środek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pol-u 08.09.2015 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Pokaż środek... Teraz w robocie jestem. Zrobię jutro jakieś zdjęcie. --------------------- Zdjęcia: Edytowane 9 Września 2015 przez pol-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pol-u 09.09.2015 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Są zdjęcia wnętrza- wklejone w post powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pol-u 11.09.2015 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Są zdjęcia wnętrza- wklejone w post powyżej. Dzięki chłopaki za szumny odzew. Prawie mi roz##### kompa. Ze swojej strony temat zamykam. PS. Już nieaktualne bo zrobione. PS 2. Grzeje i grawituje. Dziękuję Wam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts