Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Robot kuchenny - warto inwestować?

kalendarium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Robot kuchenny na pewno się przydaje i można go kupić w przedziale już od 200 zł w górę. Dla osób, które lubią piec i częściej korzystają z robota polecam zainwestować nieco większe pieniądze, ale nie więcej niż 500 zł. Moim zdaniem nie opłaca się wydawać więcej na robot kuchenny, bo jak zainwestujemy mniej to łatwiej będzie nam go kiedyś wymienić na inny. Moim zdaniem nie trzeba koniecznie kierować się markę, bo ja akurat mam w domu małe agd typu toster, blender czy robot firm, które nie są popularne i jestem bardzo zadowolona:)

W sumie wolałabym kupić robota kuchennego w specjalistycznym sklepie AGD jak np. wspomniany Rtv Euro Agd, niż w rossmanach czy temu podobnych drogeriach. No nie wiem, ale wychodzę z założenia, że kosmetyki kupuję w drogeriach, agd w sklepach agd, a masło w spożywczym a nie zabawkowym.

Może sie mylę, ale w przypadku jakiejś awarii prędzej rozpatrzy ją czy naprawi sprzęd sklep z agd, niż drogeria,...

Robot kuchenny za 300-500 zł w zupełności wystarczy

Tak samo jak każdy człowiek ma różne potrzeby tak samo każdy człowiek ma inne aspiracje kulinarne... Możliwe, że przy takim codzienny, "przeciętnym" gotowaniu, to do 500 zł wystarczy, ale jeżeli przyjmujecie wielu gości, i dodatkowo uwielbiacie popisywać się swoim gotowaniem, to przygotowywanie obiadu bez porządnego sprzętu, jak na przykład thermomix, świetny parowar czy doskonałe garnki... jest możliwe, ale to męka może być! Także wszystko wg potrzeb. Jeżeli ktoś gotuje sporo to 3-3,5 tys. optymalnie..

Roboty Kuchenne się baaardzo przydają :) Można z nimi zrobić praktycznie wszystko. Ja też nie miałam zbyt wielkiego budżetu i przeczytałam na jakimś blogu o Robocie Aura, russell hobbs. Kosztował 320zł, wiec zaryzykowałam i powiem szczerze ze jestem bardzo zadowolona. Blenduje, cieka, ubija, szatkuje. Do każdego dania go teraz używam :)) Polecam, naprawdę fajny sprzęt, a nie kosztuje fortuny.

Warto inwestować jakąś większą kasę w robota kuchennego?

Zastanawiam się do jakiego pułapu cenowego warto wybierać, a powyżej jakiej kwoty płaci się już tylko za markę.

Może jak robisz placki codziennie to się opłaca. Osobiście nie wydałbym 3k pln na robota kuchennego. Wolałbym coś kupić za te pieniądze do domu. Granicą akceptowalności jakość / cena było by może dla mnie EKM4200.

"Nie wydałabym na to więcej niż 4-5 stówek. "

Na blender nie. Natomiast w przypadku robotów planetarnych za te pieniądze masz chiński bubel.

Wszystko zależy do czego ma posłużyć ten robot bo są takie jak na przykład wspomniany wyżej roboty wieloczynnościowe do których można kupić przystawki do mielenia mięsa czy do robienia makaronu. Taki robot znajdzie zastosowanie niemal każdego dnia. Dlatego jak ktoś spędza dużo czasu w kuchni i lubi gotować to warto zainwestować w takie cacko:)