aaby 08.09.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Drodzy Forumowicze! Na dzień dobry witam wszystkich Jest to mój pierwszy post na FM, ale mam nadzieję, że plan budowy domu szybko wejdzie w fazę realizacji i będzie mnie tu więcej. Dużo więcej Zaczynamy z mężem małymi kroczkami zbliżać się do wbicia przysłowiowej łopaty. Chcielibyśmy powoli załatwiać wszystkie formalności, żeby potem nie tracić czasu na szukanie i nie robić wszystkiego na hurra. Jeśli wszystko dobrze pójdzie, chcielibyśmy zacząć budowę na jesień 2016... ale wiadomo jak to z planami bywa, lubią nie realizować się po naszej myśli. Robimy jednak wszystko, by jesień '16 stała się rzeczywista Do rzeczy... Mamy działkę budowlaną (z bzdurnym MPZP, ale to temat na inny wątek ) o wym. ok. 23m x 50m. Działka jest nieuzbrojona, wokół domy dopiero się budują, ulica z przyłączami kawał od nas. Jest skrzynka z licznikiem. Przynajmniej tak nam się wydaje Chcielibyśmy dowiedzieć się co tam biegnie, w jakiej odległości, czy jest jakakolwiek możliwość przyłączenia czegokolwiek itp. Wyczytałam, że tych danych dostarczy mi mapa zasadnicza. Zdaję sobie sprawę, że mogą być niekoniecznie aktualne, ale jakiś zarys będę miała, a znając mniej więcej historię terenu i coś się tam dzieje, mogę mniej więcej przypuszczać, że są ok. I teraz mam prośbę do Was o pomoc w wypełnieniu wniosku o wyrys. Wrzucam screeny stron, które muszę wypełnić, z problemowymi dla mnie miejscami. Wiem, że potrzebuję obszar mojej działki plus pas naokoło o szerokości 3x szerokość działki (69m). I wiem, że skala 1:500 albo 1:1000. No własnie - która lepiej? Wektorowa? Rastrowa? Drukowana? (pewnie drukowana - w związku z tym jaki format?) Czy taki wyrys będzie mi później do czegoś potrzebny? Do wniosków o warunki przyłączenia? Jeśli już występuję o wyrys, to chciałabym zrobić go raz a dobrze. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 08.09.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Postać nieelektroniczna.Odbiór osobisty.Mapa zasadnicza.Skala 1:1000Drukowana A3, czarno-biała (jak chcesz może być i kolorowa, ale c-b wystarczy)Nr działki. Ta mapa będzie Ci potrzebna do wystąpienia o warunki techniczne przyłącza elektrycznego. Do innych przyłączy np. gazu i wody nie wymagają (ale zrobisz sobie kopię, więc też będziesz miała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaby 08.09.2015 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 kemot_p, bardzo dziękuję za tak szybką i rzeczową odpowiedź W związku z tym temat można zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 08.09.2015 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Ta mapa Ci nic nie da - bo przyłącza mogą byc, ale np nie ma juz mocy przyłączeniowych. Musisz sie zwrócic do każdego z dostawców energii o warunki przyłączy. Robi sie to przed pozwoleniem na budowe - bez nich nie dostaniesz pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 08.09.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 ja sugeruje kolorowaroznica w cenie miedzy czarno biala a kolorowa to jakies smieszne pieniadze (1zl ? 2zl ? juz nie pamietam - ja rok temu za swoja w kolorze dalem jakies 22zl) a duzo ladniej widac wszystkie instalacje (woda, kanaliza, prad, etc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaby 18.11.2015 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Ta mapa Ci nic nie da - bo przyłącza mogą byc, ale np nie ma juz mocy przyłączeniowych. Musisz sie zwrócic do każdego z dostawców energii o warunki przyłączy. Robi sie to przed pozwoleniem na budowe - bez nich nie dostaniesz pozwolenia Dopiero zobaczyłam odpowiedź, dzięki. Mapę mam, tyle mi da, że widzę, że nic tam nie ma O warunki za chwilę występuję. Mapa zasadnicza i tak mi się przyda, bo muszę ją dołączyć do wniosków o warunki (wod-kan i gaz na pewno, prąd chyba też). ja sugeruje kolorowa roznica w cenie miedzy czarno biala a kolorowa to jakies smieszne pieniadze (1zl ? 2zl ? juz nie pamietam - ja rok temu za swoja w kolorze dalem jakies 22zl) a duzo ladniej widac wszystkie instalacje (woda, kanaliza, prad, etc) Dopiero zobaczyłam odpowiedź (czemu nie dostają powiadomień?! ), dzięki! Wzięłam czarno-białą (gdybym wcześniej tu weszła, wzięłabym kolor, no ale już trudno). Zapłaciłam coś koło 26zł. 1:500, A3. W sumie kolor niepotrzebny, bo w okolicy puuusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts