waldik 41 08.09.2015 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Witam.Proszę o pomoc jak zamontować okno PCV w płycie wielowarstwowej będącą ścianą kontenera.Płyta ma guboścć około 5,5 cm .Rdzeń płyty stanowi pianka .Okno ,które chcę zamontować w miejsce staregoróżni sie wymiarami i profil jest szerszy tj.7 cm.O ile z dopasowaniem okna to dam radę,tylko nie bardzo wiemjak zmocować go w otworze okiennym ,gdzie jest dookoła cienka blacha wypełniona pianką.Moja koncepcja jest taka (nie wiem czy słuszna),a w srodek ściany między blachy zamontować kantówkę (łatę ).Zrobić taki szkielet z łat .Szkielet ten byłby przykręcony do blach (zew.i wew.),a następnie w ten szkielet(ramiak)zamontować okno na wkręty .Czy taki poysł może być?Prosze o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.09.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2015 pomysł jest OK A jak okno nie jest duże i ciężkie to . . . do kontenera wystarczy ze zamontujesz na samą pianę Nie dajmy się zwariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.09.2015 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Zawsze można dać kotwy na zewnątrz/wewnątrz i zakryć je opaską - od zewnątrz i tak trzeba jązrobić by woda nie zaciekała do środka płyty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.09.2015 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Przy zwiększaniu otworu można po prostu zagiąć miejscami blachę by stanowiła podporę pod okno a może i miejsce mocowania po bokach.Kotwy będą widocznie i szczerze mówiąc, jak będą na zewnątrz to szybko skorodują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldik 41 09.09.2015 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Przy zwiększaniu otworu można po prostu zagiąć miejscami blachę by stanowiła podporę pod okno a może i miejsce mocowania po bokach. Kotwy będą widocznie i szczerze mówiąc, jak będą na zewnątrz to szybko skorodują Dziękuję za zainteresowanie tematem.Okno ,które chcę zamontować ,trochę waży i ma sporą powierzchnię (2,2x1,4_ ,tak więc same kotwy chyba trochę mało. Obróbka okna ,troche może skomplikowana biorąc pod uwagę ,że profil szerszy od ściany,ale wewnątrz planuje do ścian przykręcic karton-gips, a zewnątrz obkleić styropianem i jakaś faktura na to.Cały kontener jest zadaszony ,a montowane okno jest w ścianie przy zadaszonym tarasie,problem zaciekania jest rozwiązany. Czy można najpierw ustawić samą ościeżnicę na klinach i przymocować ją mechaniczne w otworze okiennym a później założyć skrzydła i zapianować,czy kompletne okno razem ze skrzydłami montować .Przyznam ,ze trochę ciężko ustawić kompletne okno w ścince o małej gubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.09.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 montuje się bez skrzydeł oj widać, że kolega pierwszy raz . . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 09.09.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Proponuje od zewnątrz wykonać jakaś obróbkę blacharską, zamocowana zarówno do ściany jak i do okna, która posłuży dodatkowo jako "mocowanie" mechaniczne okna do ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldik 41 09.09.2015 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 no fachowcem w tej dziedzinie nie jestem,widziałem i uczestniczyłem(raczej jako pomocnik) w kilku montażach,ale co innego widziec ,a co innego robić samemu jeszcze w nie klasycznej sytuacji,ale to jest tylko kontener na działce więc może dam radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts