Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wybierz tą firmę która zapewni Ci lepszą ofertę, czyli optymalne okno z dobrym montażem. W tej chwili nazwa firmy niewiele mówi (może MS się wyróżnia przez lata wyższą jakością) ale efekt finalny i tak będzie zależał od właściwego doboru zaproponowanego przez sprzedawcę i dokładności montażysty.

• 3 weeks później...
Najlepiej wybrać firmę, która w swoim asortymencie ma okna wielu firm, tak aby z pomocą pracownika można było wybrać te najbardziej nam odpowiadające. Myślę, że [sPAM]mogły by tutaj się sprawdzić.. Można znaleźć u nich okna z PCV najlepszych firm, a przy okazji istnieje możliwość zakupu eleganckich parapetów do naszych okien. Edytowane przez Elfir

Wybierz tą firmę która zapewni Ci lepszą ofertę, czyli optymalne okno z dobrym montażem. W tej chwili nazwa firmy niewiele mówi (może MS się wyróżnia przez lata wyższą jakością) ale efekt finalny i tak będzie zależał od właściwego doboru zaproponowanego przez sprzedawcę i dokładności montażysty.

Dokładnie. Choć z tymi rozmowami z handlowcami to różnie bywa. Faktycznie moim zdaniem więcej zależy od montażysty, który powinien się znać na swojej robocie. Ja u siebie akurat mam MODEROWANO nie narzekam, uważam, że dobrze wybrałem. Pojeździj po różnych firmach, porównaj oferty, popytaj znajomych, jakich okien używają.

Edytowane przez finlandia
Reklamy są niezgodne z regulaminem forum

Pod uwagę trzeba wziąć jaki to dom, stary nowy ocieplony i jak ocieplony, wentylacja itp, czyli jego zapotrzebowanie na energię. Tam gdzie nie zastosowano rozwiązań energooszczędny, nie warto inwestować w super wypasione okna U< 0.7. Praktycznie wcale nie poprawi to komfortu cieplnego.

Tam gdzie budynek jest niskoenergetyczny dobrze wstawić coś lepszego z pakietem 3 szybowym. Dobre szyby robi effect glass z Kielc, a ramki M&S i aluplast więcej nie pamiętam. Producentów profili jest zaledwie kilku.

Większość producentów w Polsce robi dobre okna na sprawdzonych profilach i dobrych szybach a najważniejszy i tak jest montaż.

.... Dobre szyby robi effect glass z Kielc, a ramki M&S i aluplast więcej nie pamiętam. Producentów profili jest zaledwie kilku.

Większość producentów w Polsce robi dobre okna na sprawdzonych profilach i dobrych szybach a najważniejszy i tak jest montaż.

No udało Ci się trochę pokręcić i całkowicie niesłusznie dać rekomendację:

- effector jako jeden z kilku producentów szkła jest uznanym graczem na rynku a co do jakości to jakoś szczególnie się nie wyróżnia - innych mi znanych nie uważam za lepsze.

- ramki? Mówisz o tych międzyszybowych? Bo o profilach piszesz później.. MS - producent okien który także robi szyby do swoich produktów (nie mylę się?) Więc jak to się ma do pochwały nr1.... ? Aluplast - robi profile do produkcji okien a co z nich wyjdzie to już zależy od fabryki..

.... Ja u siebie akurat mam .... nie narzekam, uważam, że dobrze wybrałem

A wiesz Mikołaju, że ja już taki post gdzieś widziałem.. tylko nie mogę go w tej chwili odszukać..

Edytowane przez finlandia

No tak mój błąd. Pisząc ramki miałem na myśli profile.

Skoro Effect się nie wyróżnia na minus ani na plus, to czemu nie podsunąć szukającym nazwy producenta.

W końcu jest z mojego regionu i takie szyby mam.

Ktoś wejdzie na stronę, sprawdzi co produkują. Może znajdzie coś dla siebie, a może znajdzie coś lepszego innej firmy.

Okna kupowałem 2 lata temu. Po długich namysłach padło na MS i Aluplast.

Obydwaj producenci mają profile o podobnych parametrach. Ze względu na czas realizacji ostatecznie wybór padł na

rekomendowanego przez Aluplast producenta okien pod Kielcami.

Montaż wykonany tymi ręcami, w warstwie ocieplenia.