kriss85 09.09.2015 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Witam, mam na imie Krzysztof ibjestem tu nowy. Mam małe pytanie co do tematu, jutro panowie przyjeżdżają na montaż okna HST 3000x2270 (jest to stary dom) Po wykuciu otworu wysokość która mi powstała to 2370, okno musi być zamontowane przy samej górze biorac pod uwage szczeline na piane, aby zrównać się później z podloga i tym samym na spodzie powstanie ok 8cm prześwitu czy to nie za dużo ? Panowie od montażu powiedzieli że sobie poradzą, lecz chciałbym się upewnić zanim zaczną coś robić, gdzieś wyczytałem że można by zastąpić drewniana belką o rządanych wymiarach, dobrze zaimpregnowaną i odizolowaną od wody, proszę o jakieś porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 09.09.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 HSt jest z drewna czy PCV ? Istnieją spejlane poszerzenia dopinane do progu od spodu wypełniające ta przestrzeń lub mozna tez podmurowac pustakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriss85 09.09.2015 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 PCV, rozumiem że jak będą chcieli usadzic to na pianie to mam ich wywalic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 09.09.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Witam Tak jak pisze kolega CINEK - poszerzenia załatwią sprawę, mało tego moim zdaniem są one w takiej konstrukcji konieczne zarówno aby zapewnić odpowiednie podparcie jak i odizolować wewnętrzną i zewnętrzną wylewkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 09.09.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Witam PCV, rozumiem że jak będą chcieli usadzic to na pianie to mam ich wywalic ? Kilkaset kg na pianie ?!?!?! ale nie wywalić tylko delikatnie zasugerować, że wiesz coś w temacie i życzysz sobie tego i tamtego - pamiętaj jednak, że zarówno za to jak i tamto trzeba zapłacić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 09.09.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Pianka tak czy tak musi tam być, tylko oprócz niej próg ma być podparty najlepiej klinami plastikowymi w określonych przez producenta odstępach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriss85 09.09.2015 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Ok, kumam, Dzięki za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.09.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 PCV, rozumiem że jak będą chcieli usadzic to na pianie to mam ich wywalic ? Wywalić to powinieneś tego, co zrobił Ci za duży otwór i go odpowiednio nie przygotował (bo wygląda ze Ty jako inwestor się do tego zobowiązałeś?). Bo jak już powstał, to należało skonsultować to z ekipą - może byłaby w stanie załatwić od ręki poszerzenia. Jutro/ w dniu montażu to powienieneś przeprosić, zwrócić koszty straconego dnia i umówić się jak ten problem rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 09.09.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 ,,,,powienieneś przeprosić, zwrócić koszty straconego dnia i umówić się jak ten problem rozwiązać.oj naiwny naiwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.09.2015 03:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Tak, naiwny... właśnie takie sytuacje stresują mnie najbardziej w tej robocie, dlatego omijam montaże, gdzie to klient ma sobie wcześniej zrobić otwór, bo niemal zawsze kończy się to "zgniłym kompromisem", czyli montuję, a powinienem odwrócić się na pięcie i wrócić za parę dni, jak będzie dobrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 11.09.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 PCV, rozumiem że jak będą chcieli usadzic to na pianie to mam ich wywalic ? I jak poszło? Dali się wywalić z budowy czy stawiali opór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts