mierzvoj 09.09.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Szanowne Koleżanki i Koledzy,mam zaprojektowaną wentylację z rekuperacją i centralka będzie miała wyrzutnię fi200 + 2 cm izolacji czyli łącznie 240 mm. Panuję umieścić ją w szachcie, który wykonam z pustaka Schiedel Rondo o wew. średnicy 260, na wysokość ok. 4 m. Czy ktoś ćwiczył może takie rozwiązanie i podpowie na co uważać? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.09.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Szanowne Koleżanki i Koledzy, mam zaprojektowaną wentylację z rekuperacją i centralka będzie miała wyrzutnię fi200 + 2 cm izolacji czyli łącznie 240 mm. Panuję umieścić ją w szachcie, który wykonam z pustaka Schiedel Rondo o wew. średnicy 260, na wysokość ok. 4 m. Czy ktoś ćwiczył może takie rozwiązanie i podpowie na co uważać? pozdrawiam serdecznie Będzie "na bogato" i bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczepan.Szczepan40 09.09.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Brzmi nieźle właśnie też zaczynam budowę i ostatnio zastanawiałem się nad wyborem rekuperatora. Ktoś coś poleci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zofia33 09.09.2015 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Ja u siebie mam drugi rok z alnora hru-miniair-w-450. Jak na razie wszystko jest ok, oszczędność w ogrzewaniu w porównaniu do sąsiadów wychodzi jakieś 35-40%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts