apap5 09.09.2015 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Witam, z powodu błędu wykonawczego muszę pozbyć się fragmentu tynku mozaikowego położonego na ścianie zewnętrznej. Z uzyskanych informacji wiem, że nie da się go rozpuścić - pozostaje zdzierać mechanicznie. Gdyby był położony na podłożu innym niż styropian problem byłby mniejszy, bo użyć by można jakiejś metody siłowej. Na styropianie jest warstwa siatki i kleju o łącznej grubości ok. 3 mm. Jak pozbyć się tynku nie niszcząc nie tylko styropianu, ale i siatki? Aha, pas (ok. 12 x 0,2 m) tynku muszę zdjąć, bo wykonawca winien był na mur wywinąć izolację przeciwwilgociową, a potem dopiero tynk. To wywinięcie musi być pod tynkiem, stąd problem. Załączam szkic i obrazek z tynkiem, by jednoznacznie wskazać o jaki tynk chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jusia94 30.05.2021 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 czy mogę prosić o informację jak poradził sobie pan z problemem ? u mnie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 30.05.2021 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 Cierpliwością i nożem razem z siatką to byłoby najszybciej . Delikatnie i z wyczuciem to fleksem z diamentem . I nie doprowadzaj do zmęczenia ręki. Polub przerwy w tej robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts