Michalmon 09.09.2015 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Witam, Niestety w wyniku pomyłki (nie przypilnowałem budowlańca...) dwa balkony, które mam w projekcie zostały wylane na równi ze stropem a miały być obniżone o około 3-4 cm. Teraz mam spory problem jak je poprawnie ocieplić aby nie było mostów cieplnych. Na górę miało iść 10 cm styropianu, jednakże jeżeli tyle użyje to pojawi się stopień pomiędzy stropem a balkonem czego chce uniknąć. Czy macie jakiś pomysł jak to poprawnie zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 10.09.2015 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 A czy można zastosować styropian 6 cm ? Bo skuwać beton, to jednak bezsensowna czynność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalmon 10.09.2015 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 A czy można zastosować styropian 6 cm ? Bo skuwać beton, to jednak bezsensowna czynność ? Dziękuję za informację. Czy 6 cm to nie będzie za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 10.09.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 A ile będziesz miał styropianu do czoła, od spodu i od boków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 10.09.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 To zamiast styro zastosuj np płyty z pianki PUR ma sporo lepszą izolacyjność i wyższą cenę ale przy balkonie nie będzie to chyba problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalmon 10.09.2015 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 A ile będziesz miał styropianu do czoła, od spodu i od boków ? Wszędzie chciałem dać 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalmon 10.09.2015 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 To zamiast styro zastosuj np płyty z pianki PUR ma sporo lepszą izolacyjność i wyższą cenę ale przy balkonie nie będzie to chyba problem. Faktycznie to jest dobry pomysł. Masz jakąś sprawdzoną firmę, która takie płyty oferuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 10.09.2015 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Wszędzie chciałem dać 10 cm. Ok, tylko żeby wizualnie ściana czołowa balkonu nie była za gruba i przez to mało estetyczna wizualnie styro dół 10 cm beton mówmy 20 cm styro góra 10 cm wylewka mówmy 5 cm wyjdzie 45-50 cm grubości - może to być mało estetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalmon 10.09.2015 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Ok, tylko żeby wizualnie ściana czołowa balkonu nie była za gruba i przez to mało estetyczna wizualnie styro dół 10 cm beton mówmy 20 cm styro góra 10 cm wylewka mówmy 5 cm wyjdzie 45-50 cm grubości - może to być mało estetyczne Też się nad tym zastanawiałem, ale u mnie grubość betonu wynosi 12 cm. A czy dobrym pomysłem, byłoby dać na dole 10 cm, a na górze 5-6 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 12.09.2015 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Masakrycznie bedzie wyglądał taki gruby balkon. Ja dawałem po 5 cm xps z każdej strony. Jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts