Madziar666 09.09.2015 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Witam,mam zamiar tynkować ściany i generalnie przygotować je pod malowanie, wynajmując do tego pana "Ziutka", ale chcę mu zapewnić materiały. Ściany w kamienicy/bloku (ponad 100 letni pro niemiecki budynek), mam zamiar kupić:1. Grunt głęboko penetrujący CEKOL DL-80.2. Knauf Tynk maszynowy MP 75 - nie wiem tylko czy zwykły czy lekki, różnica w cenie 1zł - HELP3. Siatki z włókna szklanego, ale też nie wiem jakie - HELP4. Chyba powinienem jeszcze raz kazać mu zagruntować ściany po tynkowaniu, ale jakim gruntem? - HELP5. Gładź szpachlowa, ale jaka? - HELP Proszę o pomoc i rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 09.09.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Witam, mam zamiar tynkować ściany i generalnie przygotować je pod malowanie, wynajmując do tego pana "Ziutka", ale chcę mu zapewnić materiały. Ściany w kamienicy/bloku (ponad 100 letni pro niemiecki budynek), mam zamiar kupić: 1. Grunt głęboko penetrujący CEKOL DL-80. 2. Knauf Tynk maszynowy MP 75 - nie wiem tylko czy zwykły czy lekki, różnica w cenie 1zł - HELP 3. Siatki z włókna szklanego, ale też nie wiem jakie - HELP 4. Chyba powinienem jeszcze raz kazać mu zagruntować ściany po tynkowaniu, ale jakim gruntem? - HELP 5. Gładź szpachlowa, ale jaka? - HELP Proszę o pomoc i rady. Pan Ziutek będzie mieszał TAKI tynk w wiadrze ??? Stary dom = krzywe sciany dużo tynku. Proponuje jednak normalna ekipe albo pan Ziutek i tynk cw koniecznie na listwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimon 09.09.2015 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 (edytowane) Zamiast mp 75 polecam Diamant cena ciut wyższa, ale jakość nie do porównania. W zeszłym roku robiliśmy 3 domy i w jednym mp 75. Nie ma szans z Diamantem. Edytowane 11 Września 2015 przez Klimon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziar666 10.09.2015 04:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Pan Ziutek będzie mieszał TAKI tynk w wiadrze ??? Stary dom = krzywe sciany dużo tynku. Proponuje jednak normalna ekipe albo pan Ziutek i tynk cw koniecznie na listwach Ziutek od 30 lat pracuje w "wykończeniówce" i na szczęście miałem możliwość zobaczyć jego pracę. Jednakże sam chcę zadecydować co będzie na moich ścianach, dlatego pytam ludzi z doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziar666 10.09.2015 04:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Zamiast mp 75 polecam Diamant cena ciut wyższa, ale jakość nie do porównania. W zeszłym roku robiliśmy 3 domy i w jednym mp 75. Nie ma szans z Diamantem. Dzięki, sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 11.09.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Ziutek od 30 lat pracuje w "wykończeniówce" i na szczęście miałem możliwość zobaczyć jego pracę. Jednakże sam chcę zadecydować co będzie na moich ścianach, dlatego pytam ludzi z doświadczeniem. To jest pierwsza osobą która tynkuje takim tynkiem indywidualnie mieszając w wiadrze - jestem pełen podziwu. Wykończeniówka to nie tynkowanie. Jakbys dobrze przeczytal to tobie nie narzucam co ma być na scianach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 16.10.2015 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Mam pytanie odnośnie tynków, jestem przed położeniem tynku w nowym domu, tynki na ścianach będą cementowo wapienne a na sufitach gipsowe, moje pytanie czy w łazienkach gdzie będą płytki aż po sufit jest sens tynkować ? czy tylko daje się jedną warstwę aby zakryć bloczki, i czy gipsówka na suficie w łazience do dobry pomysł? Dom wykonany w całości z silikatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 16.10.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Tynkować, tylko pozniej zacieranie na ostro nie tj pod gładź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts