Magnusone 09.09.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Posiadam szklane dekory i szklane listwy. Kilka z nich będę musiał przyciąć. W sklepie powiedzieli, że można je uciąć zwykłą maszynką ręczną do glazury. Ponieważ dekory to koszt ok 100 zł/szt. nie chcę na nich robić prób, a mam wrażenie, że po cięciu maszynką do glazury szkło się rozsypie. Czy rzeczywiście mogę próbować je ciąć maszynką, czy jest jakiś inny sprawdzony sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 10.09.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Szkło tnie się w taki sam sposób jak glazurę, robisz rysę i łamiesz. Popróbuj na kawałku szkła, dla wprawy. Trudno się robi jak odcinany kawałek jest wąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magnusone 04.11.2015 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Szklane listwy ciąłem samodzielnie - bułka z masłem, natomiast ze szklanymi dekorami zakład szklarski sobie nie poradził . O ile proste prostopadłe cięcie szklarz zrobił (choć krawędź wyglądała jak wydmy w parku Słowińskim) to wycięcie z narożnika płytki kwadratu było dla niego nie do przejścia. Pękły mu dwa dekory Po takich perypetiach odpuściłem dekory na jednej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts