Mutak 09.09.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Hej. Chciałbym zapytać się was o cegłę wapienno piaskową, ponieważ różne opinie o niej już przeczytałem. No więc przymierzam się do kupna mieszkania w bloku. Mieszkanie jest z cegły wapienno piaskowej grubości 24cm i do tego jest ocieplenie grubości 15 cm. Słyszałem, że to jest tańszy materiał niż standardowa cegła, no i że teraz tak się buduję bloki. I się zastanawiam, czy to mnie w jakiś sposób nie kopnie po czasie (nawet paru latach). Słyszałem, że jest mniej dzwiękoszczelna, ale mieszkanie jest na 4, ostatnim piętrze, więc aż tak bardzo mnie to nie za boli - tak sądze. Co Wy o tym sądzicie? Czy to dobra cegła? Będzie trzymać ciepło zimą ? Nie znam się TOTALNIE na budownictwie, stąd też proszę odpowiedzi w miarę proste do zrozumienia Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.09.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Hej. Mieszkanie jest z cegły wapienno piaskowej grubości 24cm ! Nie ma cegły o takich wymiarach ale z reszty opisu wynika że to bloczki silikatowe. Generalnie fajny, dobry materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts