Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wylewka lekka na stropie kleina półciężkim - na 2 raty?

temen

Recommended Posts

tytułem wstępu...

Mam na stropie kleina podłogę typu: legary (pomiędzy nimi jakiś syf i gruz), na to 2 x 18mm osb, na to panele.

Człowiek, który kładł mi podłogę obniżał mi trochę legary (odgarnął rzeczy spod nich by obniżyć je ten 1-2cm) i to było fajne z jego strony, ale przez to (moim zdaniem) 2-3 dni po położeniu podłogi legary popracowały/osiadły. Podnieśliśmy panele/płyty, poprawiliśmy kliny (co nie było łatwe - kawalerka z aneksem, więc szuranie AGD w jedną stronę by panele ściągnąć spod nich, w drugą stronę by panele ściągnąć do końca.. ). Po 2-3 dniach znowu skrzypią- chociaż trochę mniej.

Teraz wiem, że powinniśmy kliny czymś umocować typu pianką rozporową, ale trochę późno na to.

realne pytanie ;)

Zastanawiam się czy by nie zrobić lekkiej wylewki, by mieć już święty spokój z podłogą, ale nie mam gdzie przenieść wszystkich rzeczy. Można zrobić wylewkę na 2 raty?

--| |--------------------------
| pp   |          |             |
|      |     Ł    |      A      |
|      |          |             |
|       ---------               |
|                               |
|                      ----s----|
|              P                |
-------------------------------

pp - przedpokój

Ł - łazienka

A - aneks

P - pokój

s - ścianka ~metr wysokości z blatem

postawić deskę między ścianką, a rogiem łazienki, wynieść gruz, wylać wylewkę w aneksie, po 2 tygodniach wylać w pokoju i przedpokoju.

Realne?

• 3 weeks później...