temen 09.09.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 tytułem wstępu... Mam na stropie kleina podłogę typu: legary (pomiędzy nimi jakiś syf i gruz), na to 2 x 18mm osb, na to panele. Człowiek, który kładł mi podłogę obniżał mi trochę legary (odgarnął rzeczy spod nich by obniżyć je ten 1-2cm) i to było fajne z jego strony, ale przez to (moim zdaniem) 2-3 dni po położeniu podłogi legary popracowały/osiadły. Podnieśliśmy panele/płyty, poprawiliśmy kliny (co nie było łatwe - kawalerka z aneksem, więc szuranie AGD w jedną stronę by panele ściągnąć spod nich, w drugą stronę by panele ściągnąć do końca.. ). Po 2-3 dniach znowu skrzypią- chociaż trochę mniej. Teraz wiem, że powinniśmy kliny czymś umocować typu pianką rozporową, ale trochę późno na to. realne pytanie Zastanawiam się czy by nie zrobić lekkiej wylewki, by mieć już święty spokój z podłogą, ale nie mam gdzie przenieść wszystkich rzeczy. Można zrobić wylewkę na 2 raty? --| |-------------------------- | pp | | | | | Ł | A | | | | | | --------- | | | | ----s----| | | | P | | | ------------------------------- pp - przedpokój Ł - łazienka A - aneks P - pokój s - ścianka ~metr wysokości z blatem postawić deskę między ścianką, a rogiem łazienki, wynieść gruz, wylać wylewkę w aneksie, po 2 tygodniach wylać w pokoju i przedpokoju. Realne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 25.09.2015 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Witam, tak jest to realne, można robić wylewki na raty. Jednak należy pamiętać o dylatacji pomiędzy jedną, a druga wylewką. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts