fikuss 09.09.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Stoję przed wyborem okien do domu na piętro. Co wybrać? Salamander brugmann z okuciami wink haus(cztery komory) czy dobroplast ovlo classic z okuciami sigienia aubi(6 komor) czy drutex? Z tego co czytałem to okucia są porównywalne. Profile wybierać 4 czy 6 komorowe, jest tu jakaś różnica czy tylko chwyt marketingowy?Okna w ofercie rynku lokalnego różnią się o około 200zł także różnica praktycznie żadna. Z tego co zauważyłem salamander ma w miarę dobre uszczelki wg. mnie na profilach takie pełne a dobroplast są takie mniej plastyczne. W dobroplascie profil z zewnątrz jak i wewnątrz jest zaokrąglony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.09.2015 03:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Poruszając się wśród tak przedstawionych ofert wybrałbym tą, która może zapewnić w miarę dobry montaż (o profesjonalnym w takich wariantach nawet nie mówię). Kształt czy odczucia w dotyku nie mają znaczenia dla szczelności, jeśli ekipa będzie szła na skróty (tak jak wymienione "okna") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fikuss 10.09.2015 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 czyli jednym słowem wszystkie trzy oferty słabe są. Poza tym za dużo się nie dowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 10.09.2015 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 ilość komór nie ma realnego znaczenia - liczy sie głębokość zabudowy profila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts