hugo86 10.09.2015 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Witam was. Jestem na etapie zakupu domu i chciałbym się dowiedzieć waszej opinii na temat wykończenia domu zewnątrz. Mur ściany to pustak hasiok + 3 cm styropian + cegła z rozbiórki. Sprzedawca mówi żebym tylko tynk położył na te mury bo dom wystarczająco jest ocieplony a jeśli przesadzę to może od środka ściana się pocić, dodam od siebie że dość roboty będzie żebym wyrównał ściany na zewnątrz. Dlatego pytanie czy zastosować jakiś styropian by wyrównać na pewno było by to najlżejsza robota, czy po prostu dać elewacje.Jeśli elewacje czy wyrównywać ściany (czym najlepiej) i jaka elewacja będzie najlepsza dla mnie. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 10.09.2015 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Sprzedawca pieprzy głupoty. Policz jakie masz U dla ściany wyjdzie gdzieś w granicach 0,5-0,7 - ściana jest bardzo zimna. Obecnie U powinno być 0,25, a to za kilka lat będzie jeszcze ostrzejsze. Ocieplić całość i to solidnie inaczej będziesz płakał jak będziesz to grzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 10.09.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 ja kupiłem podobny dom, ściana to suporeks+4cm styro+cegła czerwona pełna i dałem 15cm styro na ocieplenieteraz ścian mam grube ( co niektórzy uważają za wadę) ale rachunki mam niskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo86 10.09.2015 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Sprzedawca pieprzy głupoty. Policz jakie masz U dla ściany wyjdzie gdzieś w granicach 0,5-0,7 - ściana jest bardzo zimna. Obecnie U powinno być 0,25, a to za kilka lat będzie jeszcze ostrzejsze. Ocieplić całość i to solidnie inaczej będziesz płakał jak będziesz to grzał. Bardzo dziękuję Ci za informację A jaki styropian użyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo86 10.09.2015 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Dziękuje wam za informacje Teraz nie wiem czy użyć styropianu 10 cm czy 15 cm. Chce zrobić dobrze ale też nie przesadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts