tomek860 10.09.2015 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Witam, Kupiłem segment w stanie surowym i mam w salonie okno z luksferem (na przeciwko działka sąsiada i zabrakło kilku centymetrów). Chciałbym zamurować to okno, ale obawiam się, że nie uda mi się dobrać odpowiedniej farby do pomalowania elewacji zewnętrznej. Cały segment jest pomalowany na jasny beż i ciemne wstawki dekoracyjne. Jeden z pomysłów to zamurowanie ale tylko od środka i tu moje pytanie - czym i jak to zrobić, żeby wilgoć nie wchodziła na ścianę? Dodam, że akurat w miejscy gdzie będzie zamurowane okno planowałem powiesić TV, a głębokość osadzenia luksferu to ok 12 cm włącznie z tynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 11.09.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) Cienko. Może całkiem nowy pomysł - płyta kg z profilami tam gdzie będą mocowania pod telewizor.I wełny napchać pomiędzy luxfery i płyty kg ? Chociaż pewnie i tak na luxferach będzie się woda skraplać ?? Może jednak zdecydować się na zamurowanie - prosto, łatwo i bezpiecznie ??? Edytowane 11 Września 2015 przez beton44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek860 12.09.2015 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Witam, dzięki za odpowiedź. Myślałem nad zamurowaniem, ale na razie nie mam czasu na zabawę w naciąganie kleju na elewację itd. Na razie zrobiłem tak, że na luxfer dałem styropian 2cm i na to bloczek 10 cm. Docelowo na tej ściance będzie cegła cięta na plastry. Jak coś będzie się działo ze ścianką to na wiosnę zamuruję od zewnętrznej strony pozbywając się luxferu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.09.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 . Jak coś będzie się działo ze ścianką to na wiosnę zamuruję od zewnętrznej strony pozbywając się luxferu. Lepiej to zaklej styropianem od zewnątrz, po co to murować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.09.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2015 Styropian może kondensować wodę która się będzie skraplać na luksferach. Ja bym rozwalał... Trzeba dać z 15 cm i nic nie będzie kondensować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts