archei 10.09.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Witam mam bardzo zniszczony gres na podłodze podgrzewanej i chciałbym go wymienić jednak wiąże się to ze skuciem ok 40 m2 terakoty, poza samym bałaganem będzie to dość trudne ponieważ w międzyczasie został postawiony barek granitowy i kominek . Pytanie moje jest takie czy można położyć nowe płytki na stare nie tracąc ciepła z ogrzewanej podłogi inaczej mówiąc czy dwie warstwy płytek beda tak samo grzały jak jedna warstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 10.09.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Witam mam bardzo zniszczony gres na podłodze podgrzewanej i chciałbym go wymienić jednak wiąże się to ze skuciem ok 40 m2 terakoty, poza samym bałaganem będzie to dość trudne ponieważ w międzyczasie został postawiony barek granitowy i kominek . Pytanie moje jest takie czy można położyć nowe płytki na stare nie tracąc ciepła z ogrzewanej podłogi inaczej mówiąc czy dwie warstwy płytek beda tak samo grzały jak jedna warstwa Nie będą. Powstaną straty ciepła, to chyba zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 11.09.2015 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Witam mam bardzo zniszczony gres na podłodze podgrzewanej i chciałbym go wymienić jednak wiąże się to ze skuciem ok 40 m2 terakoty, poza samym bałaganem będzie to dość trudne ponieważ w międzyczasie został postawiony barek granitowy i kominek . Pytanie moje jest takie czy można położyć nowe płytki na stare nie tracąc ciepła z ogrzewanej podłogi inaczej mówiąc czy dwie warstwy płytek beda tak samo grzały jak jedna warstwa Nie musisz skuwać starej posadzki, wystarczy abyś przykleił nowe płytki na pełną spoinę. Porównywalny do uprzedniego efekt cieplny uzyskasz poprzez podniesienie temperatury w rurkach o ok. 1oC, regulując powyższe termostatem lub wielkością przepływu. Płytki wraz z pełną spoiną stanowią mały opór dla przenikania ciepła, więc nie widzę tu problemu. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 13.09.2015 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Zwiększy się akumulacja , zmniejszy bezwładność . Straty ciepła będą niezauważalne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts