Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeśienne Rewolucje czyli ...


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to pod dorsza jednowarstwowego bo kurczaczek się rozzłościł.:D:D:D.

 

http://images66.fotosik.pl/1253/857d4016b9eafbd0.jpg

 

http://images69.fotosik.pl/1253/6974ab30f72a0d06.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/1253/8ac065f750294b4a.jpg

 

Będzie z pewnym obiecanym dodatkiem :D

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieńdoberek .

 

http://images68.fotosik.pl/1270/b620e1748a2ac712.jpg

 

Nie znaczy to, że nie powinniśmy jeść czerwonego mięsa. W niewielkich ilościach jest ono wartościowym pożywieniem. Jego zaletą jest duża zawartość żelaza, dzięki czemu jesteśmy mniej zagrożeni anemią. Problem w tym, że czerwonego mięsa jemy zdecydowanie za dużo. A to niesie ze sobą zagrożenie.

Naukowcy ostrzegają, że taka dieta wiąże się ze znaczym wzrostem ryzyka zachorowania na cukrzycę typu drugiego. Do takich wniosków doszli po przeanalizowaniu zwyczajów żywieniowych ponad 400 tys. osób. Wśród nich ponad 10 tys. zachorowało na cukrzyce. Zwykle byli to wielbiciele czerwonego mięsa.To nie koniec minusów takiego jadłospisu. Spożywanie zbyt dużej ilości mięsnych jest niebezpieczne dla osób z chorymi nerkami. Może też sprzyjać dnie moczanowej. Poza tym taka dieta zwiększa zagrożenie zachorowania na raka jelita grubego i odbytnicy. Najlepiej w ogóle ograniczyć ilość mięsa w jadłospisie. Jednak, jeżeli bez smażonych kotletów nie wyobrażamy sobie życia, strajmy się jeść więcej drobiu. Jest on lepszy dla naszego organizmu niż wieprzowina i wołowina, a przy tym równie smaczny.

 

Postanowiłem wkleić jeszcze raz do czego doprowadza już teraz bardzo niezdrowe żywienie krwistym - czerwonym mięsem .bardzo przydatny artykuł dla tych co zapominają o takiej diecie bez kontrolowania ilości w/w mięsa.W Rewolucjach jesiennych do dobry prognostyk by zdrowe żywienie gościło w nich bardzo długo.

 

http://images67.fotosik.pl/1271/da5879d13037bd0d.jpg

 

Miast ociekajacego krwią mięcha ,którego coraz mniej w mych Jesiennych Rewolucjach polecam smalczyk i dobry chlebek .:yes::D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieńdoberek.

 

http://images67.fotosik.pl/1271/002c159e931dce84.jpg

 

Alternatywa dla steka krwistego , stek z kaczki z mięsa wyselekcjonowanego z naturalnymi przyprawami marynowanym rydzem przełamane.

 

Stek z kaczki jest bardzo smaczny i godny polecenia.Jest tyle fajnego żarełka niż te steki z floryda i inne.Tym nasza kultura polskiej kuchni ma być natchniona..........żebra Adama smażone ociekające tłuszczem z przepalonych rusztów i grilli??? ,że na widok wszyscy się ślinią.Nie ma innego fajniejszego odnośnika polskiego? To jest polski akcent , a nie amerykanski.Przecież każdy kraj to obyczaj.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieńdoberek .

 

...Niespecjalność leży i kwiczy............

 

Nic nie leży i nic nie kwiczy .:yes:

 

http://images67.fotosik.pl/1272/f42f98b456ec028f.jpg

 

http://images70.fotosik.pl/1269/b9b08bd4987ac8fe.jpg

 

To Polska i polski kraj.Nic więcej.To po prostu my.

 

http://images67.fotosik.pl/1272/c641b94a6ab34686.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieńdoberek .

 

 

 

Nic nie leży i nic nie kwiczy .:yes:

 

http://images67.fotosik.pl/1272/f42f98b456ec028f.jpg

 

 

 

http://images70.fotosik.pl/1269/b9b08bd4987ac8fe.jpg

 

To Polska i polski kraj.Nic więcej.To po prostu my.

 

http://images67.fotosik.pl/1272/c641b94a6ab34686.jpg

 

Dziewczyna doopsko tobie obija na każdym daniu. Z czym do ludzi i miodu pitnego? Z majonezem, serem i tłuszczem? Przy jedzeniu kapie z łokci, jak widzać. Utucznikować się można co widać.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieńdoberek .

 

http://images70.fotosik.pl/1272/e6923a3c9ab7a6bc.jpg

 

http://images67.fotosik.pl/1275/f7d3a1f181f622fd.jpg

 

Zapiekanka brokułowa bez mazeiny - maizeny :yes::D i żelaziaki w sosie koperkowo - truflowym śmiesznie podane w smaku bardzo dosadnym.Pomysł na Jesienną Rewolucję jest i to bez zbędnego napinania zważywszy na fak ,że lico nie najlepsze by je wskazać.:DNasze wskazane.:D , ach mam opiekuna moich ukochanych Pań.CDN....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CDN -ąpił .

 

http://images68.fotosik.pl/1274/500dc96f61c58373.jpg

 

Wybierając z menu.Cichy wielbicielu nie zazdrość ,że w Jesiennych mych Rewolucjach nie możesz pokazać swojego lica , to zrozumiałe.Czasmi wypada pokazać się z tej ciemnej strony kulinarnej.:D W tej koszulce czasami pitraszę znaczek świadczy dlaczego. powiększ.

 

Popatrz że cielęcina z polskiego cielęcia na frytach kładziona z zapiekanymi buraczkami w czerwonym winie.

 

http://images69.fotosik.pl/1274/4632d4ea9a0315dd.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieńdoberek .

http://images68.fotosik.pl/1275/b2b70288713d26c2.jpg

 

Mój kącik gastronomiczny. Coś z tego flaminga dyniowego mus zrobić.Ty wiesz co.!!!:D . W magnesach moja Małgośka nie ma jeszcze florydy ale to już tylko kwestia czasu.

http://images66.fotosik.pl/1274/9264021b14dd4bbe.jpg

 

a tu ugotowałem podgrzybki.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nocoberek.

 

http://images66.fotosik.pl/1274/bc02e30cd927eac5.jpg

 

http://images66.fotosik.pl/1274/fd8f7652732a813c.jpg

 

On pomoże zrywać te jabłka na szarlotkę z lodami :D:D:D , której nie cierpię.

 

Jutro sos albo coś innego.

 

Uzbierało się trochę.

 

http://images70.fotosik.pl/1273/bce97a837695407c.jpg

 

Same prawdziwki z polskiego lasu.Zaręczam głowa ,że nie ma w nich nic tłuszczu.:D

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieńdoberek .

 

http://images66.fotosik.pl/1275/348627d4a8c41c89.jpg

 

Polski podgrzybek z polskiego lasu na polskiej drewnianej desce z blanszowany do zrobienia w sosie .Może szare kluski vel żelaziaki bardziej widoczne jak te wyżej no i własne kiszone ogórki nie kwaszone jak to błędnie niektórzy interpretują.

 

Idę na zakupy kupić składniki mąkę żytnia ,ziemniaki od chłopa,koper,boczek i porcję mięsa.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieńdoberek .

 

Nastąpiły małe zmiany ale idea sosu z "żelaziakami " pozostała.

 

http://images77.fotosik.pl/6/1f0f5cf0c8ddf624.jpg

 

http://images76.fotosik.pl/5/30d3c5b96eaeb858.jpg

 

http://images78.fotosik.pl/5/5a2f739f3692e4b0.jpg

 

http://images75.fotosik.pl/6/e273ad0aea8ff38a.jpg

 

http://images77.fotosik.pl/6/b9464a054693a463.jpg

 

http://images76.fotosik.pl/5/01e6e3b95a930be3.jpg

 

http://images78.fotosik.pl/5/f5ee7a939bec51c1.jpg

 

http://images76.fotosik.pl/5/a44cddd2af53df24.jpg

 

Danie jest bardzo pracochłonne i powiadam bardzo smaczne.

1."żelaziaki "pół na pół mąka żytnia i maka pszenna.Ugotowane w 5 min.

2.wytopiony boczek

3.cebulka w półksiężyce

4.siekane podgrzybki j/w

5.pulpeciki z łopatki przesmażone w mące na tłuszczu,zapieczone w połówkach czas 25 min 180 stC

6.klopsiki do sosu.

7."żelaziaki" odcedzone do sosu

8.słodka 30 i ogórek kiszony krojony w paseczki.

9.połączenie wyborne ,a zarazem proste

Sałatka by ożywić danko jednak nie polecam "patyczakom". :lol2:Danie dla poszukiwaczy prostego nie krwistego tłustego żarcia.Polecam w Jesiennych Rewolucjach Niktspecjalny.

 

p.s przepraszam zapomniałem istotna zmiana w podpowiedzi "zbieraczki"-apples jakoś tak, zamiana patelni białej na srebrną do indukcji.;)

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieńdoberek.

 

Jak sosowo ;) się w mych Rewolucjach zrobiło.Dzisiaj także sos ale chrzanowy z czymś w nim zatopionym z kluchami,ziemniakami ,a może z kaszą.Jak naprawdę będzie dowiem się po zakupach. ;)

 

Po zakupach i zrobione.

 

http://images77.fotosik.pl/7/7bb5860e200b6b8c.jpg

 

http://images75.fotosik.pl/7/a4ab52903e6e8599.jpg

 

http://images77.fotosik.pl/7/9640f1f6f60e905a.jpg

 

http://images78.fotosik.pl/7/8c93a949effcaf2a.jpg

 

http://images76.fotosik.pl/7/d32153d002550913.jpg

 

http://images77.fotosik.pl/7/3850be9d5c07e722.jpg

 

http://images75.fotosik.pl/7/a539d2275b5aa3fa.jpg

 

http://images77.fotosik.pl/7/35189987c2a5f815.jpg

 

http://images77.fotosik.pl/7/ae8f67fe51eb07b4.jpg

 

http://images75.fotosik.pl/7/fa9a98b94f61373f.jpg

 

http://images76.fotosik.pl/7/beef4c1a90b21f9b.jpg

 

Efekt końcowy jest taki ,że conchiglione polałem sosem chrzanowym , a do tego podpieczone kawałki kaczki i pulpeciki również z jej udziałem .Nie dodałem innego mięsa na przełamanie i wyszły trochę za wilgotne z bułą moczoną w mleku.Surówka prosta.Pomidor a na niego oliwa z oliwek z czosnkiem i sałata lodowa by delikatnie zwiędła.

 

Naleśniki twarożek i zmiksowane świeże brzoskwinie.

Edytowane przez niktspecjalny
po zakupach.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...