sSiwy12 13.10.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Jagnięcine czy starą capinę jednakowo rozbierze. To prawda - ostry jest (prawie tak jak Ty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 13.10.2015 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 To prawda - ostry jest (prawie tak jak Ty ) Noże nożami, ale mięso bywa również "ostre". Stara capina nie jest "zjadliwa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.10.2015 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 (edytowane) No to pod dorsza jednowarstwowego bo kurczaczek się rozzłościł.:D:D. http://images66.fotosik.pl/1253/857d4016b9eafbd0.jpg http://images69.fotosik.pl/1253/6974ab30f72a0d06.jpg http://images66.fotosik.pl/1253/8ac065f750294b4a.jpg Będzie z pewnym obiecanym dodatkiem Edytowane 13 Października 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 13.10.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Noże nożami, ale mięso bywa również "ostre". Stara capina nie jest "zjadliwa". Nie dość żeś ostry, toś jeszcze wyjątkowo esencjonalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 13.10.2015 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Uwaga techniczna. Nie stara capina, tylko stara koza. Brrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.10.2015 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Kurczaczek i brzydkie kaczątko bez twarzy.Dorsz po mojemu. http://images66.fotosik.pl/1254/ae39b9824115f4f9.jpg http://images69.fotosik.pl/1254/252c6d4f5946cf7a.jpg http://images68.fotosik.pl/1254/35663e701c85de1b.jpg http://images66.fotosik.pl/1254/c707fd5494310312.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2015 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 (edytowane) dzieńdoberek. http://images68.fotosik.pl/1270/b8284da225ef8ff6.jpg http://images69.fotosik.pl/1269/e37085a41ad0071e.jpg http://images66.fotosik.pl/1269/cfaeafe516f33412.jpg http://images69.fotosik.pl/1269/078dbc15c4032892.jpg http://images66.fotosik.pl/1269/5d74d05c1d33a17c.jpg http://images67.fotosik.pl/1271/d14f46b6c3b9836a.jpg http://images69.fotosik.pl/1269/5f3feadc8d3f1e55.jpg http://images70.fotosik.pl/1268/92d21271e826ef55.jpg http://images69.fotosik.pl/1269/00fde57b6ac4b75f.jpg http://images67.fotosik.pl/1271/d79f205bda9e30ac.jpg http://images70.fotosik.pl/1268/1a6f8b8b410d7e9c.jpg http://images66.fotosik.pl/1269/1913e5557d8d7ae4.jpg Edytowane 18 Października 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2015 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Dzieńdoberek . http://images68.fotosik.pl/1270/b620e1748a2ac712.jpg Nie znaczy to, że nie powinniśmy jeść czerwonego mięsa. W niewielkich ilościach jest ono wartościowym pożywieniem. Jego zaletą jest duża zawartość żelaza, dzięki czemu jesteśmy mniej zagrożeni anemią. Problem w tym, że czerwonego mięsa jemy zdecydowanie za dużo. A to niesie ze sobą zagrożenie. Naukowcy ostrzegają, że taka dieta wiąże się ze znaczym wzrostem ryzyka zachorowania na cukrzycę typu drugiego. Do takich wniosków doszli po przeanalizowaniu zwyczajów żywieniowych ponad 400 tys. osób. Wśród nich ponad 10 tys. zachorowało na cukrzyce. Zwykle byli to wielbiciele czerwonego mięsa.To nie koniec minusów takiego jadłospisu. Spożywanie zbyt dużej ilości mięsnych jest niebezpieczne dla osób z chorymi nerkami. Może też sprzyjać dnie moczanowej. Poza tym taka dieta zwiększa zagrożenie zachorowania na raka jelita grubego i odbytnicy. Najlepiej w ogóle ograniczyć ilość mięsa w jadłospisie. Jednak, jeżeli bez smażonych kotletów nie wyobrażamy sobie życia, strajmy się jeść więcej drobiu. Jest on lepszy dla naszego organizmu niż wieprzowina i wołowina, a przy tym równie smaczny. Postanowiłem wkleić jeszcze raz do czego doprowadza już teraz bardzo niezdrowe żywienie krwistym - czerwonym mięsem .bardzo przydatny artykuł dla tych co zapominają o takiej diecie bez kontrolowania ilości w/w mięsa.W Rewolucjach jesiennych do dobry prognostyk by zdrowe żywienie gościło w nich bardzo długo. http://images67.fotosik.pl/1271/da5879d13037bd0d.jpg Miast ociekajacego krwią mięcha ,którego coraz mniej w mych Jesiennych Rewolucjach polecam smalczyk i dobry chlebek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2015 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 (edytowane) Dzieńdoberek. http://images67.fotosik.pl/1271/002c159e931dce84.jpg Alternatywa dla steka krwistego , stek z kaczki z mięsa wyselekcjonowanego z naturalnymi przyprawami marynowanym rydzem przełamane. Stek z kaczki jest bardzo smaczny i godny polecenia.Jest tyle fajnego żarełka niż te steki z floryda i inne.Tym nasza kultura polskiej kuchni ma być natchniona..........żebra Adama smażone ociekające tłuszczem z przepalonych rusztów i grilli??? ,że na widok wszyscy się ślinią.Nie ma innego fajniejszego odnośnika polskiego? To jest polski akcent , a nie amerykanski.Przecież każdy kraj to obyczaj. Edytowane 19 Października 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2015 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 (edytowane) Klasyczne już ......Dzieńdoberek . http://images70.fotosik.pl/1269/7115c57116bccff1.jpg http://images66.fotosik.pl/1270/59073986c2ff5541.jpg deser. http://images67.fotosik.pl/1271/c58ad1d4d30b28fc.jpg Edytowane 19 Października 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2015 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 (edytowane) Dzieńdoberek . ...Niespecjalność leży i kwiczy............ Nic nie leży i nic nie kwiczy . http://images67.fotosik.pl/1272/f42f98b456ec028f.jpg http://images70.fotosik.pl/1269/b9b08bd4987ac8fe.jpg To Polska i polski kraj.Nic więcej.To po prostu my. http://images67.fotosik.pl/1272/c641b94a6ab34686.jpg Edytowane 19 Października 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Władca Przysmaków 19.10.2015 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Dzieńdoberek . Nic nie leży i nic nie kwiczy . http://images67.fotosik.pl/1272/f42f98b456ec028f.jpg http://images70.fotosik.pl/1269/b9b08bd4987ac8fe.jpg To Polska i polski kraj.Nic więcej.To po prostu my. http://images67.fotosik.pl/1272/c641b94a6ab34686.jpg Dziewczyna doopsko tobie obija na każdym daniu. Z czym do ludzi i miodu pitnego? Z majonezem, serem i tłuszczem? Przy jedzeniu kapie z łokci, jak widzać. Utucznikować się można co widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.10.2015 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Znowu wodorosty przemówiły. a nie mówiłem.Ty to wiesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.10.2015 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Dzieńdoberek . http://images70.fotosik.pl/1272/e6923a3c9ab7a6bc.jpg http://images67.fotosik.pl/1275/f7d3a1f181f622fd.jpg Zapiekanka brokułowa bez mazeiny - maizeny i żelaziaki w sosie koperkowo - truflowym śmiesznie podane w smaku bardzo dosadnym.Pomysł na Jesienną Rewolucję jest i to bez zbędnego napinania zważywszy na fak ,że lico nie najlepsze by je wskazać.:DNasze wskazane. , ach mam opiekuna moich ukochanych Pań.CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.10.2015 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 (edytowane) CDN -ąpił . http://images68.fotosik.pl/1274/500dc96f61c58373.jpg Wybierając z menu.Cichy wielbicielu nie zazdrość ,że w Jesiennych mych Rewolucjach nie możesz pokazać swojego lica , to zrozumiałe.Czasmi wypada pokazać się z tej ciemnej strony kulinarnej. W tej koszulce czasami pitraszę znaczek świadczy dlaczego. powiększ. Popatrz że cielęcina z polskiego cielęcia na frytach kładziona z zapiekanymi buraczkami w czerwonym winie. http://images69.fotosik.pl/1274/4632d4ea9a0315dd.jpg Edytowane 20 Października 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.10.2015 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 (edytowane) Dzieńdoberek . http://images68.fotosik.pl/1275/b2b70288713d26c2.jpg Mój kącik gastronomiczny. Coś z tego flaminga dyniowego mus zrobić.Ty wiesz co.!!! . W magnesach moja Małgośka nie ma jeszcze florydy ale to już tylko kwestia czasu. http://images66.fotosik.pl/1274/9264021b14dd4bbe.jpg a tu ugotowałem podgrzybki. Edytowane 20 Października 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.10.2015 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 (edytowane) Nocoberek. http://images66.fotosik.pl/1274/bc02e30cd927eac5.jpg http://images66.fotosik.pl/1274/fd8f7652732a813c.jpg On pomoże zrywać te jabłka na szarlotkę z lodami :D:D , której nie cierpię. Jutro sos albo coś innego. Uzbierało się trochę. http://images70.fotosik.pl/1273/bce97a837695407c.jpg Same prawdziwki z polskiego lasu.Zaręczam głowa ,że nie ma w nich nic tłuszczu. Edytowane 20 Października 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.10.2015 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Dzieńdoberek . http://images66.fotosik.pl/1275/348627d4a8c41c89.jpg Polski podgrzybek z polskiego lasu na polskiej drewnianej desce z blanszowany do zrobienia w sosie .Może szare kluski vel żelaziaki bardziej widoczne jak te wyżej no i własne kiszone ogórki nie kwaszone jak to błędnie niektórzy interpretują. Idę na zakupy kupić składniki mąkę żytnia ,ziemniaki od chłopa,koper,boczek i porcję mięsa. Edytowane 21 Października 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.10.2015 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 (edytowane) Dzieńdoberek . Nastąpiły małe zmiany ale idea sosu z "żelaziakami " pozostała. http://images77.fotosik.pl/6/1f0f5cf0c8ddf624.jpg http://images76.fotosik.pl/5/30d3c5b96eaeb858.jpg http://images78.fotosik.pl/5/5a2f739f3692e4b0.jpg http://images75.fotosik.pl/6/e273ad0aea8ff38a.jpg http://images77.fotosik.pl/6/b9464a054693a463.jpg http://images76.fotosik.pl/5/01e6e3b95a930be3.jpg http://images78.fotosik.pl/5/f5ee7a939bec51c1.jpg http://images76.fotosik.pl/5/a44cddd2af53df24.jpg Danie jest bardzo pracochłonne i powiadam bardzo smaczne. 1."żelaziaki "pół na pół mąka żytnia i maka pszenna.Ugotowane w 5 min. 2.wytopiony boczek 3.cebulka w półksiężyce 4.siekane podgrzybki j/w 5.pulpeciki z łopatki przesmażone w mące na tłuszczu,zapieczone w połówkach czas 25 min 180 stC 6.klopsiki do sosu. 7."żelaziaki" odcedzone do sosu 8.słodka 30 i ogórek kiszony krojony w paseczki. 9.połączenie wyborne ,a zarazem proste Sałatka by ożywić danko jednak nie polecam "patyczakom". :lol2:Danie dla poszukiwaczy prostego nie krwistego tłustego żarcia.Polecam w Jesiennych Rewolucjach Niktspecjalny. p.s przepraszam zapomniałem istotna zmiana w podpowiedzi "zbieraczki"-apples jakoś tak, zamiana patelni białej na srebrną do indukcji. Edytowane 23 Października 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.10.2015 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 (edytowane) Dzieńdoberek. Jak sosowo się w mych Rewolucjach zrobiło.Dzisiaj także sos ale chrzanowy z czymś w nim zatopionym z kluchami,ziemniakami ,a może z kaszą.Jak naprawdę będzie dowiem się po zakupach. Po zakupach i zrobione. http://images77.fotosik.pl/7/7bb5860e200b6b8c.jpg http://images75.fotosik.pl/7/a4ab52903e6e8599.jpg http://images77.fotosik.pl/7/9640f1f6f60e905a.jpg http://images78.fotosik.pl/7/8c93a949effcaf2a.jpg http://images76.fotosik.pl/7/d32153d002550913.jpg http://images77.fotosik.pl/7/3850be9d5c07e722.jpg http://images75.fotosik.pl/7/a539d2275b5aa3fa.jpg http://images77.fotosik.pl/7/35189987c2a5f815.jpg http://images77.fotosik.pl/7/ae8f67fe51eb07b4.jpg http://images75.fotosik.pl/7/fa9a98b94f61373f.jpg http://images76.fotosik.pl/7/beef4c1a90b21f9b.jpg Efekt końcowy jest taki ,że conchiglione polałem sosem chrzanowym , a do tego podpieczone kawałki kaczki i pulpeciki również z jej udziałem .Nie dodałem innego mięsa na przełamanie i wyszły trochę za wilgotne z bułą moczoną w mleku.Surówka prosta.Pomidor a na niego oliwa z oliwek z czosnkiem i sałata lodowa by delikatnie zwiędła. Naleśniki twarożek i zmiksowane świeże brzoskwinie. Edytowane 23 Października 2015 przez niktspecjalny po zakupach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.