tomek_olsztyn 10.09.2015 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Witam mam do wymiany deskowanie na dachu przy okazji wpadłem na temat ocieplenia nakrokwiowego. Chcę się dowiedzieć jak wygląda wykonanie tego dachu np. zamiast deskowania płyty pir na to łaty i blacha trapezowa? Dach jest jedno spadowy na dobudowie a jego kąt nachylenia to 9 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 11.09.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Krokwie, łaty, płyta warstwowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.09.2015 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Przy tak płaskim dachu zrobiłbym tak: płyta PIR mocowana przez kontrłaty papa samoprzylepna podkładowa, łaty i trapez. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_olsztyn 14.09.2015 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 A co z wentylacją jak ten problem rozwiązać? Jeszcze jedno pytanie jak ten system sprawdza się w praktyce rzeczywiście jest tak dobry jak wszyscy piszą? Może lepiej zastosować ocieplenie natryskowe od spodu pianą OK prosto na deskowanie a potem papę z systemem wentylacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 17.09.2015 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2015 Pierwsza część pytania to do mnie,a jak tak to o co konkretnie chodzi bo nie rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.09.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2015 w przypadku zastosowania izolacji cieplnej pianką nakrokwiowo nie ma żadnego uzasadnienia wentylacja tej warstywy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts