rustin 10.09.2015 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Kiedy wyciąć w kominie kratki? Przed tynkowaniem czy po?zdaje mi się ze przed bo jak potem znaleźć kanały ale wole zapytać. I czym wyciąć w pustaku z keramzytu? Jest dość kruchy rzec chyba młotek i dłuto odpada. Szlifierka? Musze tez wstawić kolanko 90' i wstawić je w ścianę działowa aby zrobić wentylację w kuchni a komin jest zaraz za ścianą w WC. To kolanko przed tynkami aby je jakoś obrobili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 10.09.2015 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Kratki to sie wycina w czasie murowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 11.09.2015 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 W łazience górnej wyciąłem kratkę w trakcie kładzenia kafli, żeby idealnie wpasować się w wymiar i położenie. Ważne tylko pamiętać gdzie ma być wycięte, żeby nie zrobić 2 otworów w jednym kanale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 11.09.2015 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Mam kominy systemowe. Także zrobić otwór jakiś mały teraz i go zatkac a potem po tynkach wyciąć? A dlaczego podczas murowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 11.09.2015 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Mam kominy systemowe. Także zrobić otwór jakiś mały teraz i go zatkac a potem po tynkach wyciąć? A dlaczego podczas murowania? Ale po co? W kominie systemowym wiadomo gdzie jest kanał i tam się wycina otwór na dowolnym etapie. Np. kładłem małe kafeleczki 5 x 5 cm i dzięki temu, że wyciąłem otwór na końcu mogłem idealnie dopasować położenie. Wcześniejsze wycięcie kanałów chyba tylko po to, żeby zapewnić wentylację w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 11.09.2015 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Ale po co? W kominie systemowym wiadomo gdzie jest kanał i tam się wycina otwór na dowolnym etapie.. Przeca napisał, że komin ma za ścianą (działową). Mając to na uwadze - wszystkie prace związane z "udostępnieniem" kanałów - przed tynkowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 11.09.2015 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Tak, od strony kuchni na początku, bo mniej demolki będzie i tynkując obrobią, a od strony łazienki przed kafelkami. Zresztą można robić jak komu wygodnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 11.09.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Podczas murowania najlepiej. Nie wyobrażam sobie wycinania tego jak się łazienke robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 11.09.2015 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Bardziej chodzi mi o to jak po tynkach znaleźć kanały jak jest ich 4 w kominie i jak to bywa w systemowym nie są za duże. Myślałem aby zrobić przed tynkami male otwory any było wiadomo gdzie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 11.09.2015 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Ps dopiero zobaczyłem ze siwy to Bajbaga ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts