Chester70 13.09.2015 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Zakupiłem 4 sztuki kamer AHD, żeby zmodernizować obecną sieć jaką mam - obecne kamery są już przestarzałe (technologia 480TVL). Wybór padł na 4x kamer Evermax EVX-AHD216IR : •Rozdzielczość AHD: 1920 x 1080 pikseli – 1080P •Rozdzielczość analogowa: 1000 linii TV – 960H •Przetwornik SONY ExmorTM 2.4Mpx (IMX322) Nie mogę się tylko zdecydować na Rejestrator do tych kamer. Wcześniej używałem rejestratora BCS, łączenie przez przeglądarkę za pomocą WebService 2.0 - względnie byłem zadowolony, nigdy się nie zepsuł, lecz częstotliwość aktualizacji była stosunkowo mała - producent szybko zapomina o swoich produktach - brak wsparcia pod windows 10 i niektóre przeglądarki. Teraz, w ofercie firmy BCS nie widzę rejestratorów typowo pod system AHD - stąd znalazłem 2 alternatywy : * NOVUS NHDR-3108AHD * VTVISION VAHR-08HD Który z tych producentów jest lepszy, oraz ma lepsze oprogramowanie do monitoringu przez przeglądarkę www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin0612 16.09.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Z tego co się orientuję firma BCS wycofuje się z systemu AHD. Ja na twoim miejscu wybrałbym VTVISION VAHR-08HD. Novus nie wyciagnie z kamer maxa bo, obsługuje max 720p. VTVision pociągnie 1080p, jedyne zastrzeżenie że może puszczać go w prędkości 15kl/s. Nie jest to zupełnie płynny obraz ale dla potrzeb monitoringu zupełnie wystarczy.VTVision ma też dołączony program CMS, który uważam za jeden z lepszych programów do konfiguracji i przeglądanie on-line. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tessau 17.11.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Dodam od siebie, że patrz aby dyski przeznaczone były do pracy ciągłej. A i jeszcze jedno. Jeżeli będziesz chciał puszczać to przez net to patrz aby rejestrator obsługiwał stałe lub zmienne ip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iF-Jimi 24.11.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Jeśli chodzi o Novusa to raczej NHDR-5008AHD-II bo obsłuży ci FullHD. Jeśli chodzi o jakość sprzętu to ja jestem zadowolony. Stosujemy je w firmie dosyć często i nie ma z nimi problemu. patrz aby rejestrator obsługiwał stałe lub zmienne ip. Każdy rejestrator obsługuje "stałe lub zmienne" IP cokolwiek miałeś na myśli. Ze stałym nie ma żadnego problemu, ze zmiennym musisz się posiłkować albo DynDNS albo coraz popularniejszą tzw. chmurą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts