grzesiu2015 14.09.2015 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Mam problem z wanną : Robię akurat generalny remont i przyszła kolej na łazienkę.Mam w niej bardzo starą wannę (lata 20, 30 ubiegłego wieku). Waży ponad 100 kg i generalnie na ten moment jest "obleśna". Jednak po dłuższych przemyśleniach zacząłem się zastanawiać nad regeneracją , poniewąż : - stoi na łapach- jest ładna (ale zaniedbana i długo nie używana) Czy takie wanny szybciej wytracają ciepło ? Czy ma sens inwestować w nią ? ps. mam w planach zostawić wanne wolnostojącą (tą lub nową). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 14.09.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 (edytowane) Wywalić zawsze zdążysz. Moim zdaniem warto o nią powalczyć. Z zewnątrz wypiaskować i zabezpieczyć antykorozyjnie. W środku ona jest emaliowana ? Co do wytracania ciepła - jak nalejesz do zimnej wanny gorącej wody, to fakt, taka masa żeliwa trochę ją wystudzi. Natomiast kolejna osoba będzie miała pewnie przez kolejną godzinę komfortowo nagrzaną wannę. Edytowane 14 Września 2015 przez dzabij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 15.09.2015 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Witam, miałem i używałem wannę żeliwną L≈ 180 cm która była zawsze lodowata ale zastosowałem "trik przed kompielowy" - na oszlifowanej zewnętrznej-dolnej powierzchni został naklejony moduł maty grzewczej a na nią termo-izolacja z korka ≠ 4 mm, wanna była wstępnie podgrzana i przyjemna bez wychładzania wody (tylko se poleżeć ze 4 godzinki). Gorzej jest z renowacją emalii - tutaj została nałożona nowa warstwa (chemo-utwardzalna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts