dzonywzk 14.09.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Dzień dobry mam problem chodzi o to że mam dach odeskowany i z papą. Na wierzchu nad papą jest blacho dachówka. Niestety papa leżała 7 lat więc nie do końca stanowi barierę przed wilgocią i mam problem, a mianowicie czy mógł by mi ktoś napisać krok po kroku jak przy takim dachu ocieplić go znaczy jaką folie dać na deski paroprzepuszczalą czy para izolacyjną itd. Bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 14.09.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Mozesz jasniej ? Co masz na mysli, ze papa nie stanowi bariery przed wilgocia ?To, ze jak pada to Ci dach cieknie, czy co ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 15.09.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Dzień dobry mam problem chodzi o to że mam dach odeskowany i z papą. Na wierzchu nad papą jest blacho dachówka. Niestety papa leżała 7 lat więc nie do końca stanowi barierę przed wilgocią i mam problem, a mianowicie czy mógł by mi ktoś napisać krok po kroku jak przy takim dachu ocieplić go znaczy jaką folie dać na deski paroprzepuszczalą czy para izolacyjną itd. Bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawia Wymień pokrycie desek (pape ) pośrodki za lat kilka cię zabiją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonywzk 15.09.2015 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 a więc tak papa jest z tym że przecieka (rozeszła sie na łączeniach i część papiaków powypadała). Właśnie jestem po pokryciu dachu blachodachówką. Część szczytowa papy została wymieniona na nową (bo sie zerwała przy wietrze) a część za lepikowana po wierzchu. Nie jestem pewny na 100% czy to jest szczelne dla tego podałem że nie stanowi ochrony (blachę kład dekarz i on lepikował ale patrząc po czasie wykonania 2mieś(nie komentujmy tego) nie ufam mu) a nie chciał bym żeby mi wełna przemokła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 15.09.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Dlaczego kładłeś krycie docelowe gdy nie miałeś pewności co do szczelności krycia wstępnego ? Tak jak Flash pisze, jedyne sensowne rozwiązanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonywzk 15.09.2015 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Miał się tym dekarz zająć niestety byłem z dzieckiem na wakacjach a żona się na tym nie zna więc nie umie mi powiedzieć czy dobrze zrobił więc zakładam ten gorszy wariant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 15.09.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Poczekaj na zdrową ulewę albo polej wodą zanim dasz wełnę. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzonywzk 17.10.2015 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2015 witam popadało i nie widać żeby ciekło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts