lazy_moose 14.09.2015 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Witam Muszę wykonać hydroizolację balkonu. Balkon połączony został z częścią stropu budynku z wykorzystaniem łączników termoizolacyjnych firmy Schock Isokorb K30-Eck-CV30. Zatem termoizolację mam zapewnioną systemowo. Jak wykonać poprawnie hydroizolację płyty balkonowej zakładając, że: + nie chcę dawać dodatkowej warstwy dociskowej w postaci jastrychu - na balkon chcę położyć legary i deski+ na ścianach mam już wykonaną elewację ze styro + siatka + klej + grunt (bez tynku jeszcze)+ rama drzwi balkonowych jest ok 7cm nad płytą balkonową. Myślałem o papie, ale mam problem: + mała przestrzeń pod ramą balkonu by tam przygrzać papę+ styro elewacji już na ścianie Posiadam arkusz grubej plastpapy 1,5mm - czy przyklejenie takiej plastpapy z wykorzystaniem jakiejś masy asfaltowo-kauczukowej (bez rozpuszczalników) byłoby dobrym pomysłem ? Czytałem też o Mapelastic Mapei. Reasumując - potrzebuję zrobić taka izolację, aby po niej woda (który spłynie z desek na legarach) swobodnie sobie spływała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazy_moose 16.09.2015 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2015 Witam Doradzi ktoś coś ? Czy ICOPAL PLASTER (papa podkładowa SBS samoprzylepna) można przykleić do styro zaciągniętego klejem ? Nie mam możliwości przygrzać papy - stąd może pomysł papy samoprzylepnej. Czy izolacja z takiej papy będzie ok na balkon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hatan 04.10.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Witam.Czy wykonałeś już izolację?Mam podobny kłopot. Niestety specjaliści z Schock nie udzielili mi odpowiedzi, jaki system hydroizolacji zastosować dla płyty balkonowej, jeśli nie zastosowano spadków, a zarazem jaki wykonać system by zniwelować różnicę poziomów pomiędzy płytą a wewnętrznym poziomem 0. Różnica to 12 cm. Jak zaizolować ramiak dolny okna balkonowego, by nie był mostkiem cieplnym?Jestem zawiedziony isokorbem. Oczywiście izoluje od stropu i niweluje mostek, ale co z resztą? Brak czytelnych technologii na stronach Schocka w zakresie jw.Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, to bardzo proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts