piotrwalicki 14.09.2015 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Witam. Temat nietypowy, bo remont gołębika, a w zasadzie budowa nowego. Teść poprosił mnie o pomoc w zbudowaniu nowego gołębnika. Mam pytanie - czym taki dobry gołębnik powinien się charakteryzować? Jak ochronić ptaki przed np. lisami i jastrzębiami? Pytam z własnej, nieodpartej ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmroczek 07.12.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Witam. Temat nietypowy, bo remont gołębika, a w zasadzie budowa nowego. Teść poprosił mnie o pomoc w zbudowaniu nowego gołębnika. Mam pytanie - czym taki dobry gołębnik powinien się charakteryzować? Jak ochronić ptaki przed np. lisami i jastrzębiami? Pytam z własnej, nieodpartej ciekawości. To zależy, jaki masz plan na to. Moim zdaniem powinien być murowany, z dobrym oświetleniem oraz wolierą. Do tego oczywiście musisz mieć siatki ochronne. Ja mam akurat o oczku 20x20 mm z polietylenu z symaru. Taka siatka jest bardzo wytrzymała i zapewni gołębiom ochronę przed lisami, kunami czy dzikimi kotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrwalicki 07.12.2015 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 To zależy, jaki masz plan na to. Moim zdaniem powinien być murowany, z dobrym oświetleniem oraz wolierą. Do tego oczywiście musisz mieć siatki ochronne. Ja mam akurat o oczku 20x20 mm z polietylenu z symaru. Taka siatka jest bardzo wytrzymała i zapewni gołębiom ochronę przed lisami, kunami czy dzikimi kotami. Z ochroną jak najbardziej jest aktualny temat, bo niestety drapieżniki potrafią sporo szkody narobić. Co do budowy - odłożyliśmy na wiosnę, bo już teraz pogoda nie sprzyja. W sieci znalazłem kilka ciekawych projektów, nawet się okazuje, że na OLX można kupić gotowe, nawet mobilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts