maati 15.09.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2015 Witam. Mam takie pytanie. Otóż zakładam rolety podtynkowe bezpośrednio nad oknem. Sytuacja jest taka, że nie były zaplanowane na etapie projektu, co daje mi nieocieplone nadproże. Jaką mogę zastosować izolację ,żeby uniknąć mostków termicznych. Skrzynka rolety od zewnątrz będzie przykryta 2 cm styropianem. Problem czy muszę coś dać pomiędzy skrzynkę a nadproże, okna są zlicowane i tak naprawdę mam tam miejsce na około 0,5-0,7cm. Czy sa jakieś maty lub cienki styropian/styrodur. Ewentualnie pianką. Co poradzicie, może są jakieś nowoczesne materiały mające właściwości styropianu ale grubości do 0,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anitka i Pawel 04.10.2015 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2015 Witam i jak to rozwiazałeś u mnie jest podobnie i mam zamiar zastosowac maty aerogellowe tylko ta cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts